For mange herrenes år siden, flere år enn jeg liker å tenke på, holdt jeg en sommer til i Provence. Jeg var på det tidspunktet en store beundrer av krimforfatteren Pierre Magnan (1922-2012) og elsket å følge romanene hans rundt i Provence
Kok potetene al dente. Det er særs viktig at de ikke kokes for mye, skal heller være litt harde (senere på året kan du velge amadinepoteter eller såkalte partypoteter)
Strø på salt, litt pepper og provencekrydder til slutt. Provencekrydder. 2 laksestykker uten skinn 1/2 citron, zest og saftProvencekrydderGod olivenoljeSalt - pepperLegg laksestykkene i en ildfast form, ringle over med oljeog rasp over citronskall (zest) og press citronsaften av den halve citronen over
1 ts provencekrydder. 1 ts provencekrydder. Daube er en fransk biffgryte kokt i rødvin. Den er enkel å lage og skal stå å putre i noen timer for seg selv
I provence bruker de mye klippfisk. Capilotade er egentlig en klippfiskrett som tradisjonelt brukes julaften, men smaker deilig også som en god vintertallerken
enten Provence krydder, eller en blanding av rosmarin, timian, oregano, merian og/eller basilikum. Denne helgen har jeg hatt en god venninne på hyggelig overnattingsbesøk, og vi har blant annet kost oss med antipasti og nybakt foccacia
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.