Jeg starter året og uka med hjemmelaget grønnsaksgrateng. Smak til med salt og pepper. Første mandag i januar, alle ukebladene er fulle av dietter for ett nytt, slankere og bedre liv
Er du som meg veldig glad i blomkål tror jeg du vil like dennegratengen her, den er virkelig god og kan hvis du vil, enkelt gjøres om til en vegetarrett ved å sløyfe bacon
Når du har en fast røre uten klumper, sper du med vannet mens du rører hele tiden. Legg pølseskiver, blomkål, løk og hvitløk på stekepannen og stek alt lett, det skal ikke bli brunt, bare få litt farge
De første blomkålene ble utviklet av araberne i middelalderen og selv om det kanskje ikke er den første grønnsaken vi forbinder med mat fra Midt-Østen, brukes den faktisk en god del
Bland oljeblandingen godt inn i blomkålen, ha over i en stor ildfast form, ventmed parmesan. Her har jeg laget ovnsbakt blomkål, enkelt tilbehør som jeg spiste til kylling, passer også til fisk
Blomkål er en allsidig og deilig grønnsak. Har du laget blomkålris, f. Smelt smøret i kjele, rør inn hvetemelet og spe med litt og litt melk mens du rører ekstra godt
Jeg har eksperimentertmed litt forskjellige krydre på blomkålen og det meste blir godt, mendennevariantenmed hvitløk og mandler synes jeg er helt nydelig
Hell over den ferdige sausen og strø godt med revet ost på toppen. Krydre med muskat, salt og pepper. Når blomkålen er ferdig, heller du av vannet, og deler den i mindre biter og legger dem i en ildfast form
Rensblomkålen og legg den i en skål/bolle med litt salt en halv times tid før du skal koke den. Akkurat nå ligger det kritthvite, nydelige blomkål i hyllene i denbutikken jeg handler i, så nå gjelder det å bruke masse av denne nydelige grønnsakenmens de er på sitt beste
Vanlig hvit ris har lite næringsinnhold, grønnsaker er derimot proppet med næring. Tørrstek pinjekjerner lett i stekepanne mens du river blomkål på rivjerne (grovt)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.