De kan oppbevares minst i et år. Dryss da over et nytt lag sukker og sett de til tørk i minst et døgn. Fortsett til alle blomstene er dekket med eggehvite og sukker
Så er jeg altså i gang og tørker urter. De urtene jeg nå har til tørk er Oregano, Mynte og Salvie. Jeg har jo jobbet med kamille en stund, men det er litt nobrainer
Ellers skulle jeg ønske at jeg hadde tenkt på å lage noen av blomstene dagen før slik at de hadde tørket litt ekstra og fått litt mere levende utseende og bøy på seg
Oppskrift på spiselig lim HER For å gjøre ena mer ut av de små blomstene så legg på en større kule først og dekk den til med mindre strøssel Nå har du mange søte små blomster til pynt, jeg brukte noen til kokosboller jeg har lagetOppskrift på kokosboller HER og resten skal brukes til noe annet
1560 gram melis (må regne med å bruke litt mere, her kommer det an på hvor stor eggehvitene er) 2 egghviter 13 gram CMC (eller 20 ml) 120 gram glukose (tilsvarer 1 dl) Smør litt matfett i en stor bolle( jeg brukte kenwood maskinen med k-spaden)
EN AV DE BESTE SUPPENE JEG HAR SMAKT PÅ LANGE TIDER. Den lyser mot deg. Har du hørt på maken. Kan ikke komme på en eneste gang jeg har laget ertersuppe av grønne erter før, det er litt uvant, men denne anbefaler jeg
5-600 g rødsei. Smelt så 2 -3 ss klarnet smør i en kjele på middels varme. Smil fra 5-600 g rød. Den siste tiden har vi kunne lese at gammelsalta sei (rødsei), en minst 200 år gammel mattradisjon fra Salten, er i ferd med å dø ut
) Oppbevar blomsten mørkt og i romtemperatur fram til den skal settes på kaken. Da kan dette innlegget være noe for deg, for i dag har jeg laget en grundig trinn-for-trinn på denne romantiske fantasiblomsten som var på helgens bryllupskake
Denne suppen smaker sommer, og har man fisk i fryseren passer den ypperlig utover høsten når temperaturen ute synker, men man ønsker å holde på sommeren så lenge som mulig
litt salt, pepper og tørkede urter (oregano-timian-). men jo, denne legger jeg i tapas-kategorien. (eller vanlig olje) og knip over litt flaksalt, pepper og tørkede urter
Disse kan lages lenge i forveien, og legges i frysen for oppbevaring. Marshmallowfondant til blomstene lagde jeg etter oppskrift fra cacas her, men tilsetter ca
Jeg fikk forespørsel fra en herlig dame om å lage konfirmasjonskake til datterens konfirmasjon – de hadde falt så for denne kaken som jeg har lagt ut bilder av på bloggen, og ville gjerne ha akkurat lik
Jeg håper virkelig ikke at sommeren er over nå som sommerferien nærmer seg med stormskritt. Jeg har mange sommerferie-minner fra barndommen som inneholder en deilig og kald milkshake
Spiser du kornblandig eller grøt - legg på litt ekstra epler, bananer eller annen tørket frukt. Uansett så er vi vel begge innstilt på at ukene frem mot sommeren nå blir litt mer gjennomtenkt når det kommer til mat og drikke
Blomsteneoppbevares tørt og mørkt til de skal brukes. Bruker du marsipan eller marsmallowsfondant tørker de senere, og trenger lenger tid i kartongen for ikke å "flate ut"
Veldig artig, men ikkje overraskande, for lenger vest i Europa har franske, italienske og spanske bønder og spekematprodusentar lagd spekemat av beste merke i fleire tusen år
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.