Pannacotta med sukrede jordbær er en populær sommerdessert hos både store og små. Når jordbær blandes med sukker og får stå en stund i kjøleskapet, vil bærene etter hvert begynne å safte seg slik at du får jordbær som ligger i en nydelig jordbærsaus
Det finnes mange varianter av pannacotta, og dette er en forholdsvis trasisjonell variant. Frosne bær bør tine litt før du blender deVed servering har du bærblandingen over panacottaenog pynter eventuelt med friske bær
Pannacotta betyr - kokt fløte - den skal være fløyelsmyk og smelte i munnen. Hvert år er det mange som valfarter til sine spesielle og ofte hemmelige steder, med fine multemyrer
Se også eget innlegg med Pannacotta med jordbærcoulis. Vaniljepuddingen kan toppes med ulike frukter, bær og sauser og du finner allerede mange varianter her på Det søte liv
Pannacotta er superenkelt å lage – og enkel å imponere med. Ha fløte, limesaft/skall, sukker og vaniljestangen (del den og skrap ut frøene) i en kjele og kok opp
I en kjele har du fløte, sukker og innmaten av vaniljestengene. Fyll opp i passende glass (det er her vi i Blåklokkeveien er litt rundhåndet) og sett kaldt
Herlig fløyelsmyk karamell pannacottaog smaksrik topping med ett hint av whiskey og lime. Sausen må lages rett før servering -og desserten må spises med en gang, sausen blir ikke så god
Pannacotta er en av de beste desserter jeg vet, det er en kjapp og lettlaget dessert uten for mange ingredienser, og den kan lages et par dager i forveien, den er grei å lage om man er to, eller om man er mange som skal spise dessert
Her har jeg toppet pannacottaen med eplebiter som jeg har varmet med brunt sukker og kanel. Det går i nydelige eplekaker på alle bakeblogger for tiden (også hos meg, se gårsdagens nydelige oppskrift på Enkel eplekake ), men hva med å prøve en deilig dessert med epler
Og den har holdt seg i popularitet helt frem til nå. PannaCotta høres kanskje vanskelig ut. Vel, kok opp fløte, sukker og vaniljestenger, og tilsett gelatin
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.