Emmerbrød med ristede frø, og smakebit på perlespeltrisotto. Folk som tror matlaging er kjipt og kjedelig, burde prøve å sette seg litt inn i en eller annen råvare, og ta det derfra
Dag 1. Fordeig. Hell vannet i en bolle. Løs opp gjæren i vannet, og bland rugmelet i væsken. Dekk bollen med et klede eller et lokk, og la det stå i romtemperatur i 2 dager
Dag 1. Skålding. Hell kokende vann over havremelet og rør sammen. Kjøl ned i kjøleskap. Dette gjør du for å binde opp vann som gir saftighet til det ferdige brødet, og for å stoppe den kraftige enzymaktiviteten i havremelet som ellers ville bidratt til at glutennettet i hvetemelet ville blitt ødelagt
2, og hadde veldig lite gjær (mitt neste prosjekt er surdeig), ble emmerbrødene så gode at gutta her i familien kasta seg over brødene. 2, og hadde veldig lite gjær (mitt neste prosjekt er surdeig), ble emmerbrødene så gode at gutta her i familien kasta seg over brødene
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.