Bacon gir en deilig, salt og sprø kontrast til myk, saftig og søtlig fennikelsmak. Pakker du fennikel inn i bacon før du baker de i ovnen får du dermed en spennende smaksopplevelse
Rens fennikel, del den i to og kutt bort stilken som går i midten av fennikelen. Skjær fennikelen opp i tynne skiver, så tynne som du klarer å skjære, Vask reddikene og skjær bort stilkfeste og flekker
Knus halvparten av fennikel frøene og kok hele mengden frø med vann. 1 ss fennikel. 1 ss fennikel. Som du vet at chai ble et nytelses drikk i India først med britisk kolonitid
Fennikel er hva jeg setter størst fokus på i denne oppskriften. Mild og rund smak av både pannestekt og kokt fennikel er noe som hever denne oppskriften til topp
1 fennikel (ca 200 gram)2 sjalottløk, finhakket1 dl hvitvin6-7 dl grønnsaksbuljong1 ts sambal olek2 dl matfløtesalt og pepperlitt sitronsaft400 gram torskefilet i terninger100-150 gram rensede rekerlitt finhakket persilleTilberedning. Rens og skyll fennikelen godt, skjær den i tynne skiverFres fennikel og sjalottløk i smør eller oljeTilsett sambal olek og la det surre med noen sekunder før du tilsetter hvitvin og grønnsaksbuljongLa det koke til fennikelen er mør (ca 10 min)Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper samt ev mer sambal olekKjør suppen i stavmikser til den blir jevn og finHa i torsk og persille og varm opp suppen til kokepunktet. 1 fennikel
Kyllinglår og båtpoteter med kremet fennikel og tomatsaus. Fennikel og tomatsaus. Hakk fennikel, paprika og løk i små biter og ha i ei varm panne med litt olje
Har du ikke gratinert fennikel i den berømte potetgratengen tidligere så anbefaler jeg deg å prøve. Fennikel gir en deilig aroma og dybde- en knall god kombinasjon
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.