Kjøttboller i tomatsaus med "futt" og mye smak. Deilig til tapasbordet. Kjøttbollene. 500 gr karbonade100 g loff3 hvitløksfedd1/2 rød chili3 sjalott løk2,5 dl melk3 eggsalt og pepperKjør loff, hvitløk, chili, løk og melk i en kjøkkenmaskin, til en jevn masse
Dette er knallgode kjøttboller, saftige, godt krydret og med en nydelig tomatsaus. Mange synes tomatsaus er litt vanskelig og arbeidskrevende og tyr ofte til en posesaus - godt det også men hjemmelaget tomatsaus er i grunnen ganske rask å lage og bedre og sunnere, det krever en del ingredienser, men har man alt i hus går resten ganske greit
Dette er en litt annen oppskrift enn presentert tidligere. Se her. Til 5-6 personerca. 35 små kjøttboller2 skiver (lyst) skorpefritt brød legges i vann 400 g kjøttdeig/karbonadedeig2 egg1 finhakket hvitløkfedd 1 ss persille finhakket1 ss basilikum finhakketsaltpepperSaus
Jeg er veldig glad i smakfulle supper. Dette er en av dem. Det som gjør denne suppen ekstra god er alt det grønne bladverket som fulgte med på selleristilkene
Tapas er en velkjent spansk rett. Tapas betyr egentlig “å dekke til” og var opprinnelig små stykker brød med pålegg, som ble brukt til å dekke over glasset for å holde fluer og insekter borte
middag på delikatessen. Skrevet 05. 06. 2015 klokken 19. 31. I går var Marius og jeg en liten tur ute i Oslo for å feire at han snart er ferdig med eksamen
Opprinnelsen til tapas er fra Spania der de fikk snacks til vinen eller cherryglasset. Tapas kommer fra det spanske ordet tapar som betyr å "dekke over" eller "dekke til"
Forrige uke hadde jeg barselgruppa fra da Jenny ble født på besøk. Vi prøver å møtes hver 4. -6. uke for mat og vin, og det er en evighet siden vi så barna til hverandre - hehe
Kjøttedig kan være basis for mange gode og billige middager. Her er min hverdags variant av spanske kjøttboller, eller albondigas, som har mye smak og er populær hos hele familien
Etter to herlige uker i Spania, har jeg igjen latt meg inspirere av spansk meny og mat tradisjoner. Sansen for spansk mat og drikke fikk jeg for mange år siden, da jeg jobbet i Spania og jeg har også vært så heldig at jeg har vært mye i Spania opp gjennom årene, både i jobb sammenheng og på ferie
Kok opp vann med rikelig med salt og litt sukker. Legg i aspargesbønner og kok i 1 min, hell av kokevannet og skyll iskaldt vann, gjerne tilsatt isbiter
4 porsjoner. Det blir ca. 30 albòndigas. 1 pk kjøttdeig 400 g2 loffskiver uten skorpe bløtes i vann 1 ts salt1/2 ts pepper 1 ts garam masala2 hvitløkfedd, finhakket3-4 ss kaldt vann, mer
Albóndigas con salsa de almendras. Jag har många matminnen från min tid i Spanien. Jag tror att det var under den tiden som mitt matintresse började blomma
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.