Dette er en saus som nok også passer bra til vilt. Tilsett crème fraîshe og fløte og rør godt. Ha dem i en liten pose og slå løs med en kjevle til de er knus), og ha krydderpulveret i sausen
Små kremmerhus er også veldig lettvint og fint. Og laget et brett men konfekten min til han og hans fru, slik at jeg fikk vristet ut av han en sagnomsust oppskift på franske trøfler han er i besittelse av
Konfekten jeg har laget under ble en slager hos alle, og ble brukt som julegaver til mange. Med et lite avbrekk på en times tid for å se barna i luciatog, hadde vi nok energi til å holde ut til langt på kveld på butikken
Denne kylling gryten er fantastisk deilig, masse smak og en kremete konsistens. ( til 2-3 personer). 1,2 dl krem fløte. Stek kyllingen 3 minutter på hver side, ta de ut av pannen, legg på en tallerken og sett til siden. Ta pannen til siden og tilsett resten av smøret, ha så oppi hvitløk og hakket chilipepper og la surre mens du rører i 1-2 minutter. La steke i 25-30 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Med engang du har satt pannen i ovnen setter du potetene til koking, de skal koke i 15 minutter, stikk med en kniv og ta de av så fort de er gjennomkokt, koker du for lenge sprekker og smuldrer potene opp. Ha smør eller olje i en panne på full varme, ha oppi de hele kokte potetene, krydre med salt, pepper og paprika pulver, stek mens du vender potetene, 2-3 minutter eller til de har fått en fin brunfarge på utsiden. 1,2 dl krem fløte
Rør mel ut i kraften og tilsett paprika og tomatpuré. En god kremet gryterett med svinekjøtt smaker fantastisk uansett om du serverer den med ris eller potetmos
Til glasuren has kremfløte, sukker og vann i en kjele. Rør godt med stålvispen så blandingen blir jevn og klumpfri og alle hvite kremflekker forsvinner
La det surre til løken bli blank. La det koke til væsken er fordampet. Bruk stavmikseren slik at du får en jevn fin suppe, og tilsett 2 ss rømme. Smak til med salt, pepper og ca 1 – 2 ts Sukrin
Jeg trenger vel ikkje si mer enn at Henrik som ikkje liker troika og som derfor var litt skeptisk til at detta kom til å bli godt, fant ut at dissa faktisk var veldig gode
♦ Når laksen er ferdigtrekt kremer du sausen med creme fraiche og smaker til med soyasaus og evt. Eg har her laga en variant med laks og reker, men du kan selfølgelig variere med å bruke andre typer fisk/skalldyr etter det du liker best og har tilgjengelig
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.