Min svigerinne har plukket multer i høst og jeg var så heldig å få en boks til forrige helgs middag. Og av det ble det multe brulee med marinerte multer og lakrisis
Ofte ligger disse i store litersspann og du trenger kanskje ikke bruke alt i multekremen. Jeg liker å røre det opp med litt sukker og bruke det som syltetøy, evt
Rør inn sukker, vanilje og akevitt til sukkeret er oppløst. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Pisk kremfløten stiv og rør det inn i eggedosisen
Ha også i sitronskall som du rasper. Ha i den oppbløtte gelatinplaten og rør godt. Hvis du har høye stettglass, så ikke sett de i kjøleskapsdøren slik jeg gjorde, for neste gang du går i kjøleskapet og rykker opp døren kan det hende du har glemt at de står der og plutselig er du ett glass mindre
Jeg fikk servert denne friske og mektige iskaken til Jul hos min søster, Janne, for et par å siden. Kaken ga mersmak og har blitt laget flere ganger i mitt eget kjøkken
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.