Så jeg vil takke min gode venninne Aina veldig mye for at hun delte denne med meg og takker henne igjen for at hun lar meg dele den med dere som leser bloggen min
Men tomatsild er den jeg alltid starter med og ikke kommer utenom. Jeg burde kanskje begynne og lage det oftere i løpet av året, men det er vel noe med at det minner meg så sterkt om julen
) Dette er en oppskrift jeg har basert på Tante Elisabeths tomatsild. La det stå i kjøleskapet hvertfall over natten, men lag gjerne tomatsilden 1 1/2 til 2 dager før den skal spises, da blir den ekstra god
Jeg tror faktisk jeg er en av de få barna som elsket spekkesild når jeg var liten, jeg i ene bordenden og pappa i andre enden, med hver vår tallerken fylt med spekkesild, kokt mandel, rå løk, løksaus og rødbeter
Da var årets julesild ferdig laget,rettere sagt tomatsilden,og tenk bare en uke forsinket,hihiMen det betyr ingenting,bare det blir en dag med ferske rundstykker,brød og knekkebrød og hjemmelaget tomatsild og rekesalt,så gjør det ingenting om jeg er litt forsinket med alt i år
Skjær filetene i passe biter og bland dette sammen i tomatsausen med pepper og rødløk. Ha på glass og sett kjølig med tett lokk i minst 2-3 dager før silda spises
Hva med å overraske en god venn eller gamle svigerfar med et glass tomatsild i førjulsgave. Skyll filetene i kaldt vann og tørk godt av dem med et kjøkkenpapir
her kommer jeg atter en gang med en ny oppskrift. denne gangen noe som vi må ha på frokostbordet i julen, nemmelig tomatsild, som du sikkert har lest en eller annen plass her
Rør sammen ingrediensene til tomatsausen og begynn med å vispe sammen eddik, sukker, vann og tomatpure´og visp inn olje litt om litt, smak til med pepper og gjerne litt chilipulver hvis du liker litt mere smak på den ferdige silden
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.