Så var det snart 17. mai igjen. Noen griller, andre lager et herremåltid og inviterer venner og kjente, mens det sikkert også er en del som kun holder seg til klassikeren «pølser og is»
«Kokkemat» er eit eige omgrep blant proffane på kjøkkenet. Det er altså favorittmaten til dei som sveittar over grytene i så lange økter at Arbeidstilsynet ville vore uroa om dei visste om det
Hver mandag kjenner jeg suget etter husmannskost. Etter alskens avanserte gastronomiske påfunn gjennom helgen, ønsker mathjertet noe lettvint og tradisjonelt i hverdagene
Dette er enkel husmannskost, utrolig lett å lage, og fint på en søndag eller på en vanlig ukedag. Du kan bytte ut medisterdeigen med en annen kjøttdeig eller rent kjøtt, men jeg sverger til denne oppskriften
hei alle sammen. i dag fant jeg ut at det passet perfekt med en bokanmeldelse. siden det pøsregner ute og det er varme i ovnen fant jeg ut at det passet med en inne/blogging dag
Det første eg høyrer når «gubben» kjem inn døra er. «Steik kor godt her lukta. » Det lova veffal godt. ) Men om ditte går gjennom smaksganane til ein som er gjennombarka «norsk» i matvegen er heller vanskelig å vite…
Dette er tradisjonsrik norsk husmannskost, som jeg ikke har spist siden jeg bodde hjemme. Vet at det finnes ulike varianter av hvordan man gjør sausen, men jeg gjør det på den måten som mamma gjorde hjemme og som hun hadde lært av mormor igjen