Det tradisjonellenorske sukkerbrødet er en veldig deilig og luftig basis for ekte bløtkaker, og det passer meget godt kombinert med vispet krem og friske bær
Maisbrød er i alle fall bestandig en storslagen hit hos mine norske middagsgjester. I tillegg til denne jernpannemetoden kan maisbrød lages som små maiskaker / muffins eller stekes i en vanlig bakeform
Bløtkaken i dag ble av det litt utradisjonelle slaget. Bløtkake er den typiske norske selskapskaken. Da var det tide for neste lag som var sjokolade sukkerbrød ( ettersom jeg skulle lage flere kaker var dette enkelt, men om du bare skal lage en kan du bruke vanlig sukkerbrød)
Oppskriften er økologisk, og en litt sunnere variant mot den tradisjonelle. Årets norske epler er å få kjøpt i butikken, og jeg fikk lyst å bake en deilig eplekake
Tradisjonelle retter. Mange har sikkert fått med seg den månedlige oppskriftsutfordringen som går på rundgang blant norske matbloggere, et knall initiativ fra Mia fra bloggen Green Bonanza
Jeg er tilhenger av nye spennende retter og ingredienser fra hjem -og utland, men det er viktig å ta vare på den norsketradisjonelle husmannskosten også
Jeg kjøpte dobbelt så mye jordbær som de brukte (norske, for en skam å lage kake av dem fremfor å spise dem naturell, men da søndagen kom var de nesten overmodne), men det var først da jeg hadde kjøpt ferdige butterdeigsflak jeg fikk se at oppskriften egentlig forlangte vanlig paideig - men pytt pytt
Lag det tradisjonelle mønsteret med en gaffel. Den store norske kringlen – oppskrift fra Tine. Oppskrift og bilde er hentet fra Det norske kakebordet av Hege Norman-Stormbringer og Anna-Ma Olsson på Scibsted Forlag