Men det skal sies at nå står ikke jeg med målebandet hver gang jeg lager sveler…det gidder jeg ikke. Start med å piske egg og sukker på middels hastighet med en kjøkkenmaskin helst…til du har en tykk luftig å hvit eggedosis
Server med det du liker best. Pisk godt sammen egg, sukker bakepulver og hornsalt. Og selv om jeg egentlig aldri har likt hvordan sukkeret knaser i tennene når jeg biter i en svele jeg har kjøpt på en ferje på Sunnmøre, er det allikevel ingenting som er bedre
Jeg synes Søndager er en perfekt dag for å diske opp med vafler, pannekaker eller sveler. Jeg lagde lavkarbo sveler i Januar i fjor, men da brukte jeg gluten for å få luftige sveler
Stek så pannekaker på vanlig måte, men lag dem gjerne på størrelse med det vi kaller lapper/sveler, også skal de være litt tykkere enn norske pannekaker
Jeg penslet bakepapiret lett med olje, så bunnen ikke skulle sette seg fast. Jeg brukte magerkesam blandet med purreløk, frisk oregano og en klype salt
De minner nok noen om sveler, men disse er uten egg og er en anelse tykkere. De smaker helt herlig med godt smør og brunost, men serves også ofte med sukker
kitchenkaos | kaos på kjøkkenet – men morro er det!
Tykk, crispy og smakfull, minner om en krysning av sveler, wienerbrød, pannekaker og arme riddere. Du kan selvsagt toppe den med det du har lyst til om det så er bær, krem, sitronsaft, melis, sjokolade, frukt, nøtter eller iskrem for å nevne noe
De er tykke og fluffy – som en amerikansk pannekake eller norsk svele. Siden “har du lyst har du lov”-prinsippet gjelder i LillerLand ble det dermed pannekaker