Enten for dei som ønsker eit sunnare alternativ innimellom, men det er og mange som må ha alternativ bakst med tanke på diabetes, intoleranser eller allergier
Min flinke og kreative vennine, Solhild har enda en gang kommet med sunne, deilige og barnevennlige alternativer til de vanlige skuffekaker og annet soppelmat som dukker gjerne opp på skoler, idrettslager og barnehager i disse tider
Selv har jeg i år, laget et sunnerealternativ. Mai Kake og Mentale forberedelser. Mai kake. Sunnere 17. Det jobbes hardt for at mål skal nås også kommer det "40 000" kakebord som frister. Hvordan kan vi nøye oss med 1 kake stykke og ikke hive oss øve hele kaka. Jeg har forvandlet Ostekaken til Funksjonellmat om til en 17. Per 100 g ferdig kake
Alternativer til sukker egnet for oss med diabetes. Dette er klart min favoritt lavkarbo kake som fungerer like godt som kos på kvelden alene som å servere gjester i større lag, og nå som konfirmasjonssesongen er over oss er jeg ganske sikker på at den blir en slager også her
Kaken blir veldog kremet og luftig og er et supersunt alternativ til vanlig Tiramisu. Honning er ikke vegansk, så bruk alternativ søtning om du ønsker det
*Tips/ alternativerFor melkefri variant. Idag er det sunne energicookies som skal deles, og desse er litt annleis enn dei fleste sunne, søte oppskriftene mine
Lag gjerne en kremostglasur (oppskrift her), sjokadoglasur (oppskrift her) nugattiglasur (oppskrift her) eller sjokolade-kokoskrem glasur (oppskrift her) som alternativ til peanøttglasuren
Andre alternativer kan vere peanøttmel brukt på samme måten, peanøttsmør som man får kjøpt på dagligvarebutikk eller bruke sjokolade-kokoskremen også inni kaka
Du kan alternativt forme massen(lett avkjølt) til baller eller kaker. Spør du meg er disse mye sunnere enn vanlige riskaker fordi du kan bruke fullkornsris og du kan selv velge ingrediensene på smaksvariasjonene
* Tips & alternativer♦ For melkefri kake kan du erstatte kesam med kokoskrem eller søtpotetmos. Proteinrik, sukkerfri, glutenfri og alternativt melkefri -
Med en gang en oppskrift inneholder lange ingridenslister, ting jeg må skaffe på nett eller langveisfra så står jeg enten av, eller så prøver jeg å finne enklere alternativer