Vi er gjerne med å feirer. Ferdig vaniljekrem eller så finner du oppskrift på hjemmelaget her. Solboller spises mange steder for å feire at sola kommer tilbake etter mørketida
Solbollen er en del av feiringen av gjensynet med den strålende solen. 3 dl Vaniljekrem – bruker gjerne Piano eller annen ferdig krem, da den ofte smakes like godt som hjemmelaget Her er min vei til den perfekte solbollen. 3 dl Vaniljekrem – bruker gjerne Piano eller annen ferdig krem, da den ofte smakes like godt som hjemmelaget
i litt av væsken (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet). Dekk med et klede og la etterheve i ca 45 min. Lag en grop i hver bolle og legg i 1 ss vaniljekrem i gropen. ca 2 dl vaniljekrem ( ferdig kjøpt)
200 g smør5 dl melk50 g gjær2 ts kardemomme2 ss vaniljesukker150 g sukker11 - 12 dl hvetemel5 dl vaniljekrem til fyllPynt med melis Smelt smør i en kjele, tilsett melk, smuldre opp gjæren og rør. Trykk ut en grop i midten som du fyller medvaniljekrem Stek ved 200 grader i ca 10 minutterPynt med melis 200 g smør. 5 dl vaniljekrem
Jeg hadde en flinke hjelper som fylte bollene med ferdig piano vaniljekrem. Ingenting som er bedre enn å starte dagen tidlig med å bake noe godt, gå en tur, gå på besøk og kose seg sammen
Solskinnsboller - myke med kanel og sukker i svingene og med nydelig eggekrem i midten. Du kan bruke ferdig vaniljekrem, men vil du lage vaniljekren selv, er det enkelt og mye bedre