CottagePie er en annen engelsk klassiker, i den er det brukt kjøtt av storfe. ShepherdsPie = Gjeterens pai, er kjøttsaus av lam, ovnsbakt med et lokk av potetmos
Dette er en klassisk britisk rett, en deilig og billig hverdagsmiddag som hele familien liker. Ofte brukes lammekjøtt, men jeg har brukt vanlig kjøttdeig av okse
Dersom du lurer på forskjellen mellom Shepherdspie og Cottagepie, så forholder det seg slik. Shepherdspie er enkelt å lage, smaker veldig godt og barna elsker det garantert
CottagePie er en britisk og irsk matrett fra slutten av 1700-tallet da poteten ble innført som noe de fattige hadde råd til. Shepherd’s pie med lam fra slutten av 1800-tallet er en mer kjent variant av retten
Engelsk cottagepie eller shepherd's pie. Mange navn og en veldig kjær rett. Den kan nok lages i utallige varianter, og jeg har her valgt en enkelt høstlig rett med kantareller og karbonadedeig