Disse rundstykkene røres bare sammen med en slikkepott eller en sleiv, heves, tas ned på bakebordet og deles opp til rundstykker og legges på stekeplaten, og medyoghurt i baksten får du også en saftig og god bakst
Jeg har begynt å ta naturell yoghurt i rundstykker/baguetter. Pensles med egg, og ta linfrø på toppen. 1 kopp linfrø1 kopp solsikkekjerner 1 kopp havregryn1 kopp sesamfrø 5 dl vann5 dl melk 3 ss honning (kan sløyfes)1 ts salt1 liten boks naturell yoghurt (eller rømme, kulturmelk. ikke nødvendig, men gjør de luftige og saftige 2 pakker tørrgjær 3 dl sammalt grovt hvetemel fint mel til en god deig Samt litt olje Heves i ovnen på 50 gr i 1-2 timer
Med syrnet melk eller yoghurt får du en fantastisk saftig og god bakst, disse rundstykkene er ikke noe unntak, gode på smak og full av korn og frø slik at du får noe å tygge på og du får et sunt og næringsrikt brød
Dette er grove, saftige og sunne rundstykker proppfulle av fiber, enumettede fettsyrer og proteiner. Jeg likte at havrebricksen ble litt saftige, men hvis du vil ha de litt «tørrere» reduserer du havregrynet og øker fullkornsmelet, eller du kan bytte ut litt av fullkornsmelet med fint hvetemel
Før steking kan brød/rundstykker pensles med egg eller melk og ev drysses. trill ut til rundstykker. Varm opp vann, yoghurt, sirup eller honning og olje til fingervarmt