Safranboller oppskrift oppskrifter

Safranboller i form

Safranboller i form

 Superluftige supergode safranboller.  Safranboller. Bak opp og frys, så har du godt brød til jul. 32 stk. 0,5 dl helmelk

Ukens kake Safranboller med kokos

Se våre andre oppskrifter på bakst med safran som ikke er lussekatt Ellers kanskje du går for lussekatt likevel
Tranebærsyltetøy

Tranebærsyltetøy

 Tranebærsyltetøy smaker godt på brie,.  og som tilbehør til kalkun og vilt middagen.  Tranebærsyltetøy. 5 dl tranebær
Sjokoladehus til jul

Sjokoladehus til jul

Svenske saffranssemlor (safranboller med mandelfyll og krem). Siste oppskrifter 7 store Freia Melkesjokoladeplater

Safransnurrer

Safranboller har en herlig gul farge og en deilig smak. I Sverige er det en tradisjon med å lage safransnurrer i desember, i tillegg til lussekatter
Safranboller med kanel og kardemomme

Safranboller med kanel og kardemomme

I svenske Allt om Mat, fant jeg en oppskrift på Safran- og kardemommeknuter som også måtte prøves. Lussekatter er bakt og spist
Safranboller

Safranboller

Men siden det heter safranboller så bruker vi safran. Og etterpå koser man seg med Lussekatter i vintermørket… Safranboller   50 g gjær100  g smør5 dl melk 250 g kesam1 egg 2 g safran eller 1 1/2 ts gurkemeie2 dl sukker 1/2 ts saltca. Safranboller med sjokolade linser♡ 50 g gjær

Safranboller

Oppskrift. Hele oppskriften er ca 300 kcal, så det vil si 75 sunne og gode kalorier per stk. Jeg vet at det heter lussekatter, men disse er ikke gjærbakst og kan sånn sett ikke sammenlignes med ekte vare
Leilas saftige lussekatter

Leilas saftige lussekatter

Men lussekatter, eller safranboller som det og heter. Oppskriften på disse lussekattene er fra Leila Lindholm, sjekk ut hennes blogg og nettbutikk
Lussekatter

Lussekatter

Deilige fluffy safranboller eller lussekatter. Om du kaller de safranboller kan du nemlig spise de hele året, det gjør jeg, nydelige med smør og hvitost

Safranboller

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melk i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C)

Safranboller med gløggmarinerte rosiner

Start helst dagen i forveien med å gjøre klar rosinene. Kok opp gløgg og rosiner i en liten kjele. Ta kjelen av platen og la rosinene ligge i gløggen til dagen etter (se tips)

Luciaboller

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melk i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C)

Lusseboller

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melk i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C)

Lussekatter

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melk i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C)