Noen hevder at surdeigsbakst smaker altfor surt, men dette kjennes mer på brød og rundstykker. Surdeig er helt supert i og med at det bryter ned de uheldige stoffene i melet, og gjør at det ferdige produktet blir lettere fordøyelig for kroppen vår
Brunch, Gjærbakst, Loff, Lunsj, Rundstykker. Derfor blir det noen ganger tilfeldig hva jeg ender med å bake, litt avhengig av inspirasjon, tid og råvarer som er tilgjengelig
Dekk en bakeplate med bakepapir og form rundstykker. Etter at jeg tok matintoleransetesten hos eksaktmat har jeg stort sett spist knekkebrød, for de oppskriftene jeg hadde på brød og rundstykker inneholdt jo egg alle sammen, men nå har jeg endelig funnet en oppskrift på rundstykker uten egg som er gode og mettende
Natron sammen med så mye gjær er strengt tatt ikke nødvendig, men jeg ville prøve oppskriften som den var, og den var god, og mednatron i også fikk bakverket i tillegg en spesiell smak og lukt
Jeg måtte forlenge steketiden med fem minutter fordi de var så store. Og de hever godt og smaker ordentlig rundstykke selv om det er bakepulver og natron i stedet for gjær
Jeg pleier å lage gjærbakst i kjøkkenmaskin, og da starter jeg med å helle det våte i bakebollen. Dertter tilsetter jeg halvparten av melet, natron, tørrgjær, sukker og salt
Det går fint an å bruke disse som et alternativ til rundstykker til søndagsfrokosten. Server alene, med honningphiladephia, brunost eller med annet valgfritt pålegg