Rundstykker med natron oppskrifter

Luftige Bagels og Give Away

Luftige Bagels og Give Away

Dette fordi hullet i midten er noe jeg har vært sikker på vil bli lukket under steking, og jeg har derfor holdt meg til rundstykker, horn m
Glutenfrie  havrestykker

Glutenfrie havrestykker

Dette er rundstykker som kan spises med god samvittighet. Bruk en skje dyppet i vann til å ta deigen med, og form en og en bolle med hendene
Surdeigsvafler

Surdeigsvafler

Rundstykker av surdeig. Jeg har tidligere skrevet litt om surdeig, og fordelene med dette. Det består i all hovedsak av vann, mel, egg og natron
Hjemmelagde knekkebrød

Hjemmelagde knekkebrød

Nystekte boller, skolebrød og kanelsnurrer, ferskt brød og foccacia, rundstykker og ciabatta da blir jeg lett fristet
Bananbrød.

Bananbrød.

Rundstykker, knekkebrød, granola med yoghurt går dersom jeg får nok tid på meg - men det er en ting jeg ELSKER til frokost
Vafler basert på surdeig

Vafler basert på surdeig

Noen hevder at surdeigsbakst smaker altfor surt, men dette kjennes mer på brød og rundstykker. Surdeig er helt supert i og med at det bryter ned de uheldige stoffene i melet, og gjør at det ferdige produktet blir lettere fordøyelig for kroppen vår

VENTETID

Raske rundstykkermed bakepulver. Grovt brød mednatron. Vi tok med maten ned til Mjøsa og lagde bål og lagde "pytt i panne" med
Lavkarbo rundstykker uten melk, gluten og egg

Lavkarbo rundstykker uten melk, gluten og egg

Dekk en bakeplate med bakepapir og form rundstykker. Etter at jeg tok matintoleransetesten hos eksaktmat har jeg stort sett spist knekkebrød, for de oppskriftene jeg hadde på brød og rundstykker inneholdt jo egg alle sammen,  men nå har jeg endelig funnet en oppskrift på rundstykker uten egg  som er gode og mettende
Fine rundstykker / pølsebrød

Fine rundstykker / pølsebrød

Natron sammen med så mye gjær er strengt tatt ikke nødvendig, men jeg ville prøve oppskriften som den var, og den var god, og mednatron i også fikk bakverket i tillegg en spesiell smak og lukt
Grove rundstykker.

Grove rundstykker.

Jeg måtte forlenge steketiden med fem minutter fordi de var så store. Og de hever godt og smaker ordentlig rundstykke selv om det er bakepulver og natron i stedet for gjær
Farmors rundstykker

Farmors rundstykker

Jeg pleier å lage gjærbakst i kjøkkenmaskin, og da starter jeg med å helle det våte i bakebollen. Dertter tilsetter jeg halvparten av melet, natron, tørrgjær, sukker og salt
RUNDSTYKKER MED BLØTLEGGING

RUNDSTYKKER MED BLØTLEGGING

1 ts natron. Rør inn resten av ingrediensene og la det svelle minst 30 minutter før du triller små rundstykker. 1 ts natron
GLUTENFRIE BANANMUFFINS

GLUTENFRIE BANANMUFFINS

Det går fint an å bruke disse som et alternativ til rundstykker til søndagsfrokosten. Server alene, med honningphiladephia, brunost eller med annet valgfritt pålegg