Rotfrukt grateng oppskrifter

rotfrukt grateng

rotfrukt grateng

rotfruktgrateng. 11. 09. 2015kl. 01 i. retter med pølse. Ingen kommentarer. 4 kjøttpølser 200g poteter 2 gulrøtter 1/2 sellerirot 200g kålrot 1/2 søtpotet 1 persillerot 3 egg 3 dl fløte 1 ts salt 1/2 ts pepper 150g fetaost
Grateng med elg og sennepspoteter

Grateng med elg og sennepspoteter

Ønsker du noe annet (eller mer) enn poteter kan du erstatte eller tilsette mosen med andre grønnsaker og rotfrukter
Ta en potet!

Ta en potet!

Rotfrukten har også flere vitaminer, som B- og C-vitamin. Bakt, gryteretter og gratenger. Poteten har vært fast kost på middagstallerkenet til nordmenn i en årrekke

Fiskegrateng

- Fisken kan sløyfes eller servers ved siden av gratengen, for eksempel stekt. Stek i 20-25 min til gratengen er gyllen og stivnet
Hachis parmentier

Hachis parmentier

Gratengen fikk navnet sitt etter Antoine Parmentier som var overbevist om at rotfrukt kunne være et hjelpemiddel for å bekjempe sult på den tiden
Gjetergutt - gjerne uten sau

Gjetergutt - gjerne uten sau

Min grateng pleier å være en salig blanding av kjøtt- og grønnsaksrester som jeg topper med mos av rotfrukter

Gari!

Kassava/maniok er en rotfrukt som ser litt ut som søtpotet. Perfekt som topping på lasagne, grateng eller pastaform, eller som strømel til fiskepinner eller lignende