Det er jo så godt, prøvde meg på rispapir for første gang. ) Men jeg fant ihvertfall vietnamesisk rispapir av bambustre (22 com), fargede nudler smaksatt med søtpotet/rødbeter og søtpotet + noen for meg nye grønnsaker – salatløk og vinterredikk
Heldigvis kan man nyte sunne vårruller ved å bruke rispapir fylt med masse godsaker. Hvis du ikke har brukt rispapir før, kan det virke litt umulig i starten da de klistrer seg sammen som plastfolie
1 pk vårrull rispapir. Fukt rispapirene og legg de på håndduken (ca 6 stk om gangen). Legg ca 2 store spiseskjeer med fyll på hvert rispapir. 1 pk vårrull rispapir
Start med å legge rispapir i ca. Blir rispapiret for bløtt, kan de lett sprekke. Ferske vårruller (sommerruller) har sin opphav fra Vietnam og smaker lettere og friskere enn de frityrstekte, som vi kjenner best til i Norge
Du trenger1/2 Kyllingfilet100-200g Ferske reker100g tynne risnudler1 gulrot1/4 dels agurk2 dl strimlet isbergsalat1 dl hakket koriander1/2 dl hakket mynte4 vårløk i strimler3 ss risvineddik1 ss akasiehonning eller sirup1 pakke rispapir til vårrullerSauser
Rispapirene er ikke raw, det vet dere nok, men ellers er oppskriften raw vegansk. Spiser du lavkarbo så bytter du ut rispapiret med salatblader eller kålblader, og dadlene med noen spiseskjeer yaconsirup så er den saken løst