Rens alle grønnsakene og hakk dem grovt. 1/3 av rekene pilles og settes til side. Skallet has sammen med de upillede rekene i en gryte hvor man har varmet opp 4–5 ss olivenolje til den er rykende varm
Dagens rekesuppe er laget med bl. Som nevnt i et tidligere blogginnlegg - ikke kast rekeskallet. Det kan du koke kraft på og ha til en deilig suppe senere
Skrei er torsk, men ikke all torsk blir til skrei. Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet. Når den er i sin beste alder svømmer den fra det kalde Barentshavet til Lofoten for å gyte
Vi har tidligere lagd Oselias rekesuppe, men nå ville vi benytte oss av de sprø og spenstige vinterrekene til å lage en av de andre rettene i Oselias kokebok som inneholder reker, en oppskrift som har tittelen Rægeposteier eller i Skjel
Her i huset er vi ikke flinke nok til å lage sjømat. Grunnen er nok at vi har blitt utsatt for veldig mange retter som har smakt veldig lite opp gjennom veldig mange år
Da jeg skulle lage rekesuppe spurte jeg å følgere på facebook om hva som bør være i en rekesuppe. Jeg har derfor valgt å lage en ny suppe denne uke som er blitt Siws rekesuppefavoritt
En herlig og litt annerledes suppe, fyldig og rik på smak - rene gjestematen dette her, det er ingen heksekunst å tilberede suppen heller, dette tror jeg må bli en av mine suppefavoritter
Rekebisque. Varm opp en gryte med olje eller smør. Skjær grønnsakene i grove biter og og fres dem sammen med rekeskallet til de begynner å få litt farge