Osten har de samme egenskaper som Parmesan (ost laget i Parme-dalen), men denne er produsert i nabodistriktene og hører inn under typebetegnelsen parmesan
revet parmesan- ostog nystetke baguetter med smør (kan sløyfes). Gryten stod og putret for seg selv i ovnen, og etter noen timers rolig sløving/hopping kunne vi be dagens middagsgjest på en helt fantastisk pastamiddag nesten uten innsats
GA_googleFillSlot("wpcom_below_post"). Eller bedre kjent som ovnsbaktpasta med tomater og mozzarella. Sterkt inspirert av Jamie Olivers oppskrift laget jeg denne retten til mine besøkende sommergjester fra Norge – og det ble en giga suksess
Vi spiser den ofte med kokte (frossen)grønnsaker og ekstra kokt pasta (eller poteter) ved siden av. (Jeg pleier å ha i en klunk smør når jeg har hellt av vannet, så klistrer ikke pastaen seg sammen)
De dagene man ikke vet helt når middagen skal serveres er det smart og lage en ovnsrett. Kok pasta al'dente i lettesaltet vann, sil av vannet og skyll med kaldt vann, så pastaen ikke kleber
Ha pastaen tilbake i kjelen uten vann og tilsett creme fraisheblandingen. Pastagrateng. Server slik slik den er nå, eller ha alt i en ildfast form og stek den under grill i ovnen til den får en gylden overflate
Hell fra resten av vannet i et dørslag og bland pastaen med sausen og væsken, rør godt. Plasser dem på et bakepapir og stek i ovnen til de får blemmer og er brune