Men for deg som føler det kan være et litt stort prosjekt å sette igang med å tilberede en 7 kg kalkun, kommer det her et litt enklere alternativ til nyttårskalkunen som også er veldig godt – nemlig helstekt kylling med sitron og timian
I år går jeg tilbake til den gamle tradisjonelle nyttårskalkunen. Mange har allerede begynt og søke på 'Nyttårsmeny', dette forslaget til årets siste måltid
Nå skal vi snart gjøre oss klare for å reise ut å handle inn nyttårskalkunen og annet tilbehør og jeg kan nesten ikke vente med å stå på kjøkkenet om bare noen få dager
Poenget er at dette er en knasende smakseksplosjon full av sunne saker, perfekt til å bruke opp restene av kveldens nyttårskalkun uten at det går utover nyttårsforsettene om et nytt og bedre liv
Holdt seg veldig bra i kjøleskap i plastboks/folie ol, og restene ble brukt både til nattmatpizza (tomat, pølse, ost – tre minutter under grillen) og som erstatning til nanbrød da vi på tredje restemiddag av nyttårskalkunen gikk for indisk vri med kalkoen biryani, mango pickle, mango chutney og yoghurt naturell + colemans garden mint
Nyttårskalkun. Kalkun er det mest populære å servere på nyttårsaftan, i følge Prior sin statistikk. Det er ikkje utan grunn, det ser flott ut, og smakar veldig godt
Det blir ikke nyttårsaften uten kalkun på menyen. Ofte er vi mange mennesker på nyttårsaften, og da er det gøy å lage hel, stuffet kalkun med klassisk tilbehør
Jeg fikk med meg rester av nyttårskalkunen hjem fra mamma og pappa. Restekjøtt kan jo brukes til så mangt, og det første som slo med var en vanlig pastasalat, men jeg hadde lyst på noe annet og nytt
Nyttårskalkun med stuffing og rosenkål. Weszeli Langenlois Grüner Veltliner 2012 er en frisk og krydret vin fra Kamptal i Østerrike som passer perfekt til nyttårskalkunen. Mange foretrekker rødvin til nyttårskalkunen, og hvis du er en av dem er Domani Uva di Troia 2012 et glimrende alternativ
Jeg måtte bruke opp siste rest av nyttårskalkunen. Men du må gjerne bruke høns eller kylling. Det fine med frikassé er at du hiver alt oppi en gryte, og lar det koke ferdig