Det er ikkje utan grunn, det ser flott ut, og smakar veldig godt. Nyttårskalkun. Men det kan også lett gå gale, det verste er eigentleg om den blir tørr og trist
I år går jeg tilbake til den gamle tradisjonelle nyttårskalkunen. Mange har allerede begynt og søke på 'Nyttårsmeny', dette forslaget til årets siste måltid
Jeg fikk med meg rester av nyttårskalkunen hjem fra mamma og pappa. Restekjøtt kan jo brukes til så mangt, og det første som slo med var en vanlig pastasalat, men jeg hadde lyst på noe annet og nytt
Nyttårskalkun med stuffing og rosenkål. Stadig flere nordmenn ønsker å bytte ut øl og akevitt med vin på juleaften – og det finnes faktisk svært gode både røde, hvite og boblende alternativer som passer vel så bra til det man spiser på julekvelden som det man tradisjonelt har pleid å drikke for å hamle opp med fet og salt norsk julemat
Nå skal vi snart gjøre oss klare for å reise ut å handle inn nyttårskalkunenog annet tilbehør og jeg kan nesten ikke vente med å stå på kjøkkenet om bare noen få dager
Poenget er at dette er en knasende smakseksplosjon full av sunne saker, perfekt til å bruke opp restene av kveldens nyttårskalkun uten at det går utover nyttårsforsettene om et nytt og bedre liv
Holdt seg veldig bra i kjøleskap i plastboks/folie ol, og restene ble brukt både til nattmatpizza (tomat, pølse, ost – tre minutter under grillen) og som erstatning til nanbrød da vi på tredje restemiddag av nyttårskalkunen gikk for indisk vri med kalkoen biryani, mango pickle, mango chutney ogyoghurt naturell + colemans garden mint
Dette har blitt populært til nyttårskalkunen hos oss. Fyllet i selve kalkunen besto av epler, appelsiner, sitroner svisker og aprikoser, som de kastet etter steking
I dag er det på tide å bruke opp restene av nyttårskalkunen. Jeg lagde samme paibunn som jeg har blogget tidligere da jeg synes den er så enkel og god på smak
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.