Derfor kan norsk og dansk sjokolade hevde seg i verdenstoppen. I barndommen ble jeg også tatt med til Lübecks marsipanmuseum, og til Genéves vanvittige sjokoladebutikker rundt juletider, der de selger enorme urner fylt som overflødighetshorn med godteri
Juledag er allerede her, og den store dagen er over. Nydelige, sprø havrekjeks som passer like godt på ostefatet som tilbehør til kaffien, mellommåltid, snacks eller dessert (etter frukost for min del, hihi)
Både min mormor og min mamma har hatt tradisjonen med å bake havrekjeks i adventen. Havrekjeks kan vel ikke anbefales som erstatning for grovbrød, men man kan jo forhandle seg fram til et par kjeks med brunost hvis man først spiser en brødskive med leverpostei
Eller "juletakstein" om du oversetter det til norsk, men disse spanske kjeksene , som spises i store mengder i julen her på de sydligere breddegrader, smaker ikke noe i nærheten av takstein altså