Mette blomsterberg oppskrifter oppskrifter

Brunsviger

Brunsviger

Deig. Varm melken til ca. 50 °C. Gjær, egg, melk, sukker, kardemomme, salt og ¾ deler av melet eltes (gjerne i en kjøkkenmaskin)
Mokkakake

Mokkakake

Kaken bakes i en springform 24 cm i diameter. Vaniljesukker, sukker og egg piskes hvitt og luftig. Mel, potetmel og bakepulver blandes og siktes i eggedosisen og vendes forsiktig sammen
Kransekake

Kransekake

Rørsukker og eggehvite røres sammen. La det stå i ca. 1 time så sukkeret løser seg opp. "Sukkerhviten" knas inn marsipan litt etter litt til deigen er jevn
Brunkaker

Brunkaker

Smør, sirup og brunt sukker smeltes på middels varme til det er ca. 70°C. Ta gryten av varmen. Kanel, nellik, ingefær, allehånde og mel blandes
Vaniljekranser

Vaniljekranser

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en liten kniv. Bland vaniljefrøene og litt sukker med en palettkniv slik at frøene skilles
Sitronspecier

Sitronspecier

Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en liten kniv. Bland vaniljefrøene med litt melis og bruk en palettkniv for å få frøene fra hverandre
Toscakaker

Toscakaker

Mørdeig. Alle ingrediensene eltes sammen til en jevn deig. Deigen settes kaldt 1/2 time. Den kalde mørdeigen kjevles ut relativt tynt i litt mel
Nøttekaker

Nøttekaker

Alle ingrediensene i deigen røres godt sammen i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser. Deigen has i en sprøytepose med en glatt tyll og sprøytes ut på bakepapir i små runde kaker med en diameter omtrent som en 5-krone
Småkaker med svisker

Småkaker med svisker

Sviskene hakkes relativt fint. La dem tørke på kjøkkenbenken en times tid. Den halve vaniljestangen skjæres på langs og frøene skrapes ut med en liten kniv
Appelsinsvaner

Appelsinsvaner

Appelsinkrem. Gelatinen has i kaldt vann i en halv time. Fløten varmes til kokepunktet og tas av varmen. Finhakket hvit sjokolade blandes i den varme kremen
Gammeldagse medaljer med krem

Gammeldagse medaljer med krem

Mørdeig. Alle ingrediensene til mørdeigen eltes sammen. Deigen settes kaldt 1/2 time. Den kalde deigen kjevles ut relativt tynt
Napoleonshatter

Napoleonshatter

Mørdeig. Alle ingrediensene eltes sammen. Deigen settes i kjøleskapet 1/2 time. Kransekakemasse. Sukker og eggehviter røres sammen
Luksusirest

Luksusirest

Oppskriften kommer fra MetteBlomsterberg. English. Tiden slo den høye skapertrangen på målstreken før jul

Kransekake

Marsipan og melis blandes godt i kjøkkenmaskinen eller knas sammen med hendene. Tilsett eggehvitene litt om gangen, til blandingen er jevn og glatt
Kirsebærkake

Kirsebærkake

Bunn. Vaniljestangen skjæres opp på langs og vaniljefrøene skrapes ut med en liten kniv. Kornene mases sammen med litt sukker, så frøene fordeles
Kransekaker med amarena-kirsebær

Kransekaker med amarena-kirsebær

Kransekakemasse. Rør sammen sukker og eggehviter. La det trekke i ca. 1 time så sukkeret løser seg opp. Sukkerhviten eltes inn i marsipanen litt etter litt til deigen er jevn