Coscouse, brød, taginer og salater er vanlig mat. Jeg har delt utallige tacooppskrifter. I går testet jeg en ny vri på tacoen, nemlig en marokkansk variant
Dette er en marokkansk kokeform som er helt genial ved at dampen fra maten som samler seg i lokket, renner ned igjen i formen sånn at maten blir mør og saftig
Derfor søker eg til sørlegare breiddegrader for inspirasjon, og kjenner framleis dufta frå dei marokkanske lammekjøtbollane eg ein gong fekk servert frå ein rykande varme tagine
Saltsylta sitronar er eit marokkansk fenomen. I Marokko er det standard tilbehør i ein klassisk tagine, denne gryta med geitekjøt og grønsaker som vert bakt i eit stort leirfat med pipe på som vert plassert på eit bål
Marokkansk mat er også kjent for masse gode krydderier. Tagine er et keramisk kokekar de bruker i Marokko, og all mat som kokes i en tagineform kalles tagine
etter Marokkansk tradisjon. Tagine har blitt en av mine favorittretter etter at jeg lærte å lage det av min søster (mannen hennes er oppvokst i Marokko)
)Har du en tagine (tajine), en marokkansk leirgryte, lager du selvfølgelig retten i den. Denne oppskriften på marokkansk gryte med grønnsaker og kikerter er tilpasset etter en oppskrift fra Green Kitchen Stories - en av mine yndlingsmatblogger
Denne retten smaker en mellomting mellom indisk og marokkansk. Jeg brukte min fantastiske tagine til denne retten, men hvilken som helst leirgryte med lokk vil gjøre susen