Skjær laksen i fine skiver. Server den til forrett eller når du har lyst på noe ekstra godt. Sashimi er en japansk matrett, som består av fersk rå sjømat skåret i tynne skiver
chili, festbord, forrett, japansk, lime, salmalaks, sashimi, sommerfest, sushi. Men du kan gjerne skjere opp laksen og la den ligge klar på fat tre-fire timar før servering, så lenge den står tildekt og kaldt
Skviser litt lime i soyasausen før jeg dypper fisken i, men kan gjerne skvise over laksen, bare pass på at du gjør det rett før du spiser ellers blir fisken "kokt"
En frisk og lett rett som kan serveres som forrett, hovedrett eller en del av sushimenyen. 180g Lofoten Sushilaks. Skjær laksen i 2-3 mm tykke skiver. Skjær mot mønsteret i laksen i 45 graders vinkel, og legg på fat. 180g Lofoten Sushilaks
Jeg hadde em stor backloin av Salma laks som var på vei til å nå datostemplingen, og syntes ikke at den var fersk nok til å bruke til sashimi slik jeg pleier
Mine favoritter å lage ceviche av er laks, torsk, kamskjell og reker. Kaldrøyking, sashimi, ngiri og graving er alle tradisjonelle tilberedingsmetoder som tar vare på det beste i råvaren i tillegg til å gi den en ny smaksopplevelse
Sashimi av norsk laks med musserende i glasset ♫Indrefilet av rein fra Røros med nydelig tilbehør og fransk bordeaux ♫Panna cotta, som smelter på tungen med en fløyelsmyk multepuré ♫
Om du vil styre unna kvalen, kan du fint bruke denne oppskrifta på laksen. På Island har eg smakt fleire variantar, de den kraftigaste smakte meir intenst av sjø og sprit, mens den andre nesten var mild som sashimi
Vinen passer dessuten godt til sjømatretter med et asiatisk tilsnitt, for eksempel teriyaki-marinert laks, sashimi med mild ponzu-saus eller en thai- fiskesuppe
Tilsett hakket frisk koriander i salaten og anrett over laksen. Lakserogn. Flaksalt. Laksecoctail. flaksalt. Forrett 4 personer. 100-200 gram salmalaks pr person. 400 g laksefilet uten skinn og ben