Denne kyllingggryta har jeg laget mange ganger - alltid med like stor suksess. KYLLINGGRYTE. Ha alt i en gryte sammen med rømme/creme fraiche, mango chutney, sennep og litt melk
Enkelte versjoner tar også med oregano og timian. Kutt opp kyllingfiletene og squashen i biter. Siden dette er krydder jeg er litt for vant til, byttet jeg ut oregano og timian med tørket salvie
Med denne gryta kan du ikke gjøre feil. Smak til med salt og pepper. Skjær cirka 6- 8 biter av kyllingen, og pass på at du får med deg rene stykker uten bein. Tilsett så løk, hvitløk, chili og litt olivenolje og la det surre litt sammen med kyllingen i gryta i cirka 5 minutter. 1/2 squash, i terninger. 1/2 squash, i terninger
Stapp også hele fedd med hvitløk rundt omkring. 8 kyllinglår (eller flere, bestem selv)/ 8 middels store tomater/ 8 sjalottløk eller 1 vanlig løk/ 1 squash/ 16 sjampinjonger/ 1 ts tørket rosmarin/ Extra virgin olivenolje/ litt smør/ 6 fedd hvitløk. Skjær squash i 1,5 cm skiver
Til jul fikk kjærestekokken en Le Creuset kyllinggryte. Litt med overlegg, for jeg elsker ovnsbakt landkylling,,,den blir fantastisk saftig og kraften er aldeles nydelig…Så nå måtte formen prøves
Cacciatore er en italiensk rett der Cacciatore betyr "jeger" og er en tomatbasert kyllinggryte. Brun kyllingfiletene sammen med krydder og litt olje i stekepannen
Tilsett kyllingen, og la det steke en liten stund, før du tilsetter grønnsakene (se an hvor lenge de trenger å steke - de bør være ferdig - al dente - omtrent samtidig med kyllingen)
Denne rustikke kyllinggryten er så god nå når det er kaldt ute, jeg serverer den med hjemmelaget potetmos og stekt squash, du kan også servere den med en grønn salat istedenfor squashen