For et par uker siden lagde jeg en annen type lasagne for første gang. (Jeg brukte hakkede tomater med hvitløk og oregano og trengte derfor mindre krydder)
Lasagne al zucchine. Fordel litt bechamel over platene og legg deretter et lag medsquash-skiver. Når sausen er som tykk fløte smaker du til med salt, pepper og malt muskat
Etter et par minutter har du i gulrøtter, paprika og squash. Jeg måtte lage lasagnen i går også, og satt igjen med nok til middag i dag og luksuslunsj til jobb i morgen
Og server med salat til. Squash plater. I dag laga vi lasagne frå bunnen av her i hus. Eller eg gjor det. Mannen skulle hjelpe til men forsvant fort ut av kjøkkenet
Den mest kjente retten medlasagne kalles gjerne lasagne al forno, som betyr ovnsbakt lasagne. Bechamelsaus, som er en hvit saus med ost og en saus med kjøtt og tomat, som legges lagvis
Steik lauk, squash og kvitlauk i smør eller olje til den er blitt mjuk og fin. Denne litt sunnare lasagnen blei servert til mor og søster med stor suksess, så da må jo oppskrifta delast
Men det som er så bra med boka, er at oppskriftene er så enkle og overkommelige at folk som ikke gidder å dra på asiatisk matbutikk i ett sett for å kjøpe superfancy ingredienser, også vil ha stort utbytte av boka
Ragu eller bolognese saus er en favorittsaus i Italia, og brukes til pasta, lasagne, gnocchi osv. Kok opp vann med salt legg i squashen og kok opp hell den i et dørslag og få ut mest mulig vann