Kalvefrikassè oppskrifter

Søndagsmiddag som i mormors tid.

Søndagsmiddag som i mormors tid.

Når vårsolen titter frem på himmelen og veikanten fuktes av smeltet snø, vekkes gode minner fra barndommen til live
Kalvebiff med 3 slag ost!

Kalvebiff med 3 slag ost!

Da jeg vokste opp, var kalvestek og kalvefrikassè stort for mange. Kalv er et fantastisk godt kjøtt. Lett å jobbe med, stort sett mørt , og best når det er akkurat gjennomstekt

Kalvefrikassè

Endelig er høsten her, med sine fantastiske råvarer som passer perfekt til langstidskoke gryter. Akkurat denne søndagen falt ikke valget på den mest opplagte råvaren

Kalvefrikassè

Endelig er høsten her, med sine fantastiske råvarer som passer perfekt til langstidskoke gryter. Akkurat denne søndagen falt ikke valget på den mest opplagte råvaren

Gratinert kalvefrikassé

Skjær kjøttet i jevne stykker, som brunes sammen med løk. Tilsett gulrøtter, skåret i skiver. Hell på så meget vann at det så vidt dekker

Kalvefrikasse med spede grønnsaker (Oslo)

I anledning Oslo sitt 1000-års jubileum hadde "Ressursgruppen-norsk matkultur" i samarbeid med kokken Lars Erik Undertun kreert en Oslo-meny, der råvarene ble valgt fra hovedstadens nære beliggenhet til fjord og fjell

Kalvefrikassè

Vask kjøttet. Legg det i kokende, saltet vann. Det skal så vidt dekke kjøttet. Kok opp. Skum. La kjøttet trekke under lokk ved 90 grader til det er mørt