Hvis jeg får tak i tyttebær så fryser jeg dem bare ned – for det er veldig enkelt å lagenyrørte tyttebær når som helst når du trenger det som tilbehør til en middagsrett – eller rett og slett får lyst på nyrørte tyttebær på brødskiva til frokost
Jeg lager både rørte tyttebær som jeg oppbevarer i fryseren og vanlig tyttebærsyltetøy. Når jeg lagerrørte tyttebær lager jeg halvparten med en «dæsj» akevitt
♥ Du kan gjerne bruke hjemmelageRørte tyttebær etter oppskriften som du finner her på Det søte liv. Kakebunnen lages med knuste pepperkaker og toppen består av et lekkert tyttebærlokk
Portvinsaus laget jeg av kraft og fett fra stekebrettet kjøttet hadde vært oppi. (Satte den på en plate på full varme til det kokte, skrapte og rørte i den
Enda blir det når sausen er hjemmelaget. Dersom du synes sausen din er veldig tyntflytende på dette tidspunktet, kan du vurdere å røre inn en spiseskje eller to med maizenna (utrørt i litt kaldt vann)
I år har jeg gått bort fra originaloppskriften og laget min egen variant som er litt enklere, litt kjappere og inneholder mer av det jeg liker aller best
Når jeg fylte år i barndommen, tok foreldrene mine gjerne opp rørte tyttebær fra fryseren kvelden før, slik at jeg kunne ha det på kornblandingen til frokost på bursdagen min
Jeg laget medaljoner av dette. Dette rørte jeg rundt og lot koke til passe tykt. I tillegg hadde jeg noen ovnsbakte sjampingjonger som jeg tok ut stilken og fylte med tyttebærsyltetøy, og kokte nye norkse poteter