Siden har jeg nytt hjemmelaget eplecider på kveldstid. Å lage egen sprudlende cider er langt enklere enn man kan forestille seg og milde himmel så godt
Hjemmelaget yoghurt kan variere noe i konsistens fordi det er levende mat som varierer alt avhengig av temperatur, tidspunkt på året, månefaser og ikke minst på humøret til den som lager yoghurten
Dette innlegget begynte jeg på i 2012, rett etter at den da nyfrelste Kim Orderud (Baconkongen) og hans gode Therese hadde vært her og røkt fleskestykkene sine hos meg
Jeg ble inspirert av Vibeke som for en tid tilbake lagde hjemmelaget gelè. Har man av en eller annen grunn ikke mulighet til å amme, kan man tilsette gelatin i en hjemmelaget morsmelkerstatning
(lørdagspizza i gult kjøkkenlys, her kjører vi 80-talls i alle ledd i prosessen, vel bekomme. -). Jeg har spist pizza hver lørdag på denne måten siden jeg var liten
Oppskrift kyllingleverpostei500 gr kyllinglever fra Holte gård eller annen økologisk/ren kyllinglever2 egg1 dl smeltet ekte smør1 dl vann + 2 ss arrowrot (den eneste stivelsen jeg bruker)2 løk2 fedd hvitløk3 ts timian1 ts tørka ingefærpulver1/2 ts muskatnøttPepper2 ts saltKjør alt utenom vann + arrowrot i foodpocessor med s-blad i ca 15 sek
Ha deigen på kjøkkenbenk eller bord og kna den godt sammen - her bruker jeg olivenolje i stedet for mel, deigen blir lett å arbeide med og deilig sprø, men du kan fint bruke mel i stedet
Noe annet er at man slipper unna antiklumpemiddel og andre kjemiske stoffer som muligens benyttes i produksjonen av vanlig bordsalt og at utvinning under høye temperaturer som er tilfelle ved produksjon av vanlig bordsalt ødelegger noe av mineralinnholdet, i tillegg til den naturlige kjemiske strukturen til salt
Ha deigen på kjøkkenbenk eller bord og kna den godt sammen - her bruker jeg olivenolje i stedet for mel, deigen blir lett å arbeide med og deilig sprø, men du kan fint bruke mel i stedet