Havabbor oppskrift oppskrifter

Ovnsdampet havabbor

Ovnsdampet havabbor

Havabbor er en fantastisk fisk, og man kan tilberede den på mange forskjellige måter. Havabbor - Asian (Thai) style
Havabbor med bønner

Havabbor med bønner

2 havabbor. 1. Ta ut fiskens innmat, skyll den godt, skrap av skjellene og skjær fra filetene. Sett over en kjele med avskjæret, litt salt, pepper og en sjalottløk i skiver
Havabbor med grønn saus

Havabbor med grønn saus

1. Rens og skrap fisken, fileter den og fjern bena. Så steker du den i varm olivenolje, først godt på skinnsiden, så litt på kjøttsiden
Hvit fisk med tomatsalsa og tahinisaus

Hvit fisk med tomatsalsa og tahinisaus

Havabbor. Ofte faller valget på havabbor (sea bass på engelsk, levrek på tyrkisk), en relativt slank fisk med delikat hvitt kjøtt og som er ganske vanlig i Middelhavsregionen
KLASSISK RØDVINSAUS - MED HINT AV SJOKOLADE

KLASSISK RØDVINSAUS - MED HINT AV SJOKOLADE

Rødvinsaus passer til rødt kjøtt, og fisk som breiflabb, steinbit og havabbor. Oppskriften blir derfor veiledende, hver enkelt saus utvikler sin egen karakter hver gang du lager den
Grillet dorade med linser.

Grillet dorade med linser.

Og ikke bare dorade hadde de, også havabbor, som regnes som en av havets beste fisker. Bruk gjerne en slik en til doraden, men pensle godt med olivenolje først
Baskerland – reisemålet vi glemte?

Baskerland – reisemålet vi glemte?

Alt fra hjerteskjell og hummer til breiflabb og havabbor. Finnes det fortsatt steder i Europa der klimaet er behagelig, strendene flotte og maten og vinen nydelig

Dorade – en delikatesse

Du har antagelig sett dorade (havabbor) på menyen når du har vært i utlandet, og kanskje har du spist det også
Dorade i ovnen

Dorade i ovnen

Derfor er det gledelig når de av og til trår til med nye fiskeslag som dorade og havabbor. Havabbor forviller seg av og til opp til kysten vår, men de du får kjøpt er nok oppdrettsfisk fra Grekenland

La Marca di San Michele:

Den er for eksempel en perfekt match til smaksrike sjømatretter, som for eksempel grillet havabbor med sitron og god italiensk olivenolje, helstekt piggvar med ovnsbakte poteter, gnocchi med reker og blåskjell, panert torsk med gresskarravioli, kremet risotto med ishavsrøye og urter, bacalao, fiskesupper eller skalldyrsalater, samt grønnsaksretter, lett orientalsk mat, ovnsbakt lyst kjøtt og modne oster
Spaghetti med abbor og steinsopp

Spaghetti med abbor og steinsopp

Vask soppen og skjær den i tynne skiver. Fres persillestilk i olje sammen med et helt hvitløkfedd. Tilsett steinsopp og fres på sterk varme i 1 minutt

Niende feriedag – Praha

Vi valgte to retter med husets vinanbefalinger, og spiste gåseleverpostei (til mannfolket), braiserte kamskjell (til meg) til forrett og havabbor og rådyrfilet med gåseleverpostei til hovedretter
Ferieminner fra Spania

Ferieminner fra Spania

I dette tilfelle valgte vi en Dorade, en liten havabbor som etter hvert er blitt vanligere å se i fiskedisken