2 havabbor. 1. Ta ut fiskens innmat, skyll den godt, skrap av skjellene og skjær fra filetene. Sett over en kjele med avskjæret, litt salt, pepper og en sjalottløk i skiver
Havabbor. Ofte faller valget på havabbor (sea bass på engelsk, levrek på tyrkisk), en relativt slank fisk med delikat hvitt kjøtt og som er ganske vanlig i Middelhavsregionen
Rødvinsaus passer til rødt kjøtt, og fisk som breiflabb, steinbit og havabbor. Oppskriften blir derfor veiledende, hver enkelt saus utvikler sin egen karakter hver gang du lager den
Havabbor med papriksaus. Korter ned vinteren med en ferietur til Fuengirola - Mijas ❤️. Skriften med strek under, når dere tar 'musa' på den er linker, som du kan trykke på for og lese om stedene
Og ikke bare dorade hadde de, også havabbor, som regnes som en av havets beste fisker. Bruk gjerne en slik en til doraden, men pensle godt med olivenolje først
Alt fra hjerteskjell og hummer til breiflabb og havabbor. Finnes det fortsatt steder i Europa der klimaet er behagelig, strendene flotte og maten og vinen nydelig
Derfor er det gledelig når de av og til trår til med nye fiskeslag som dorade og havabbor. Havabbor forviller seg av og til opp til kysten vår, men de du får kjøpt er nok oppdrettsfisk fra Grekenland
Den er for eksempel en perfekt match til smaksrike sjømatretter, som for eksempel grillet havabbor med sitron og god italiensk olivenolje, helstekt piggvar med ovnsbakte poteter, gnocchi med reker og blåskjell, panert torsk med gresskarravioli, kremet risotto med ishavsrøye og urter, bacalao, fiskesupper eller skalldyrsalater, samt grønnsaksretter, lett orientalsk mat, ovnsbakt lyst kjøtt og modne oster
Vi valgte to retter med husets vinanbefalinger, og spiste gåseleverpostei (til mannfolket), braiserte kamskjell (til meg) til forrett og havabbor og rådyrfilet med gåseleverpostei til hovedretter