Fremgangsmåte Legg byggrynene i kaldt vann natten over. Det er mange som lager risengrynsgrøt, og det synes jeg er kjempegodt, men jeg har faktisk fått en enda større favoritt i byggrynsgrøt
I kveld vil jeg dele byggrynsgrøtmed dere. Sammenlignet med risgrøt har den haugevis av fiber og generelt flere nyttige næringsstoffer, blant annet de ulike B-bitaminene, vitamin K, jern og magnesium
Servér med kanel, sukrin og et smørøye – vel bekomme. Legg byggrynene i kaldt vann natten over. Har du dårlig tid en dag vet jeg at Fjordland har en ferdigversjon med byggryn fra Skjåk, den er også veldig god
Spe gjerne på med litt vann hvis den blir tørr før den er ordentlig kokt. Kornet brukes faktisk mest som dyrefor og er ikke fullt så mye brukt i matlaging i dag noe som egentlig er synd med tanke på all næringen kornet inneholder
Hell av overflødig vann og ha grynene i en kasserolle sammen med melken. Serveres sammen med oppskåret banan, rosiner, kanel, cocosasukker eller litt honning, blåbær samt hakkede mandler
vann. Byggrynsgrøt. Rør med jevne mellomrom, og avkjøl grøten. Kok opp sukker og vann. Under andre verdenskrig var det vanlig å bruke byggryn i stedet for risengryn i desserter