- Pisk eggene- Tilsett honning og rør rundt- Bland alt det tørre sammen i en bolle og rør rundt- Tilsett det tørre i eggblandingen- Tilsett litt og litt vann (kokosmelet suger raskt til seg vannet)- Puttes i en brødform (gjerne med bakepapir)- Stekes i ca 40 minutterDeigen skal ikke være tørr, men litt flytende
Så da startet jeg enda et nytt forsøk på å få til et brød som jeg er fornøyd med. Her hjemme får jeg aldri godt, grovt brød, fordi jeg ikke er flink til å lage dem og ingen andre her heller kan
Dekk bakebollen med plast og håndkle. En ny oppskrift på brød. Oppskriften er inspirert av Berit Nordstrand's oppskrift på startbrød, men siden jeg ikke hadde alle ingrediensene, så laget jeg en litt annen variant
Skru av ovnen og sett døren på gløtt, la brødet avkjøles helt før du skjærer i det. 70 gram gresskarkjerner. Ha massen i en stor brødform, og stek det nederst i ovnen på 200 grader. 70 gram gresskarkjerner. 15 minutter Ha massen i en stor brødform, og stek det nederst i ovnen på. 20 minutter Skru av ovnen og sett døren på gløtt, la brødet avkjøles helt før du skjærer i det
Brødet er bakt med korntyper som er økologiske og næringsrike. Husk at ikke alle meltyper er like sunne og næringsrike, så velger du å bake brød selv er det viktig at du velger riktig mel
Brødene er ferdig når de har en hul lyd når du dunker lett på dem. Rør sammen alle ingrediensene, deigen skal være seig så mulig du må spe på med enten litt mer vann, eller mer mel
Greit å fryse og er et godt brød til matpakke, samdwich og spesielt godt med ost. Dette brødet smaker litt "søtt" siden det inneholder honning, blir smakfullt og saftig og har sprø god skorpe
Eltefrie brød stekt i jerngryte er enkelt og raskt å bake og det blir gode brødmed sprø god skorpe. Spiser du ikke opp hele brødet samme dag, er det lurt å fryse resten
Pensle brødenemed vann og strø en blanding av solsikkekjerner og gresskarkjerner over. Form de deretter til brød og legg de i smurte brødformer eller på et smurt/bakepapirkledt stekebrett
Pynt gjerne med gresskar over brødet før steking. Igår kveld var jeg på besøk til en venninne, og hun delte gladelig av en brødoppskrift hun hadde funnet (takk til deg Nina)