Åpne muslinger oppskrifter

Kamskjell i safransaus ((♥))

Kamskjell i safransaus ((♥))

(Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Kamskjell (Pectinidae) er en familie i klassen muslinger, som hører til rekken bløtdyr
Evensens Bouillabaisse

Evensens Bouillabaisse

De skal egentlig bare åpne seg og bli varme de også. Sjøkaptein Evensen utvandret i sin ungdom til Provence i Syd-Frankrike
Marinerte blåskjell

Marinerte blåskjell

Hvis de fortsatt er åpne er de døde og skal kastes. Kok opp en gryte med vann. Skyll og rens blåskjellene godt
BLÅSKJELL ♫♪ I bøtter og spann !!

BLÅSKJELL ♫♪ I bøtter og spann !!

Blåskjellet består av to skjell som ved hjelp av to lukkemuskler åpnes og lukkes. Navnet på retten er fransk, hvor «moules» betyr muslinger og «frites» pommes frites
Blåskjell

Blåskjell

Se til at åpne skjell lukker seg ved å dunke de lett mot en hard overflate,. Muslinger. og forkast de skjellene som ikke åpner seg etter at de har blitt varmebehandlet

Tagliolini med muslinger og blåskjell

Skrubb blåskjellene og muslingene under rennende vann og kast alle som er åpne eller ødelagte, eller som ikke lukker seg når du kakker dem mot benken

Spaghetti med muslingsaus

Skrubb muslingene under rennende, kaldt vann, og kast alle som ikke er åpne og ikke lukker seg når du kakker dem mot benken

Spansk skalldyrsalat

Kast alle som ikke er åpnet seg. Hell dene marinaden over rekene og innmaten av skjell og muslinger. Damp dem åpne i 4 ss vann

Trenette med skalldyr

Kast alle som er åpne og ikke lukker seg når du kakker dem mot benken. I mellomtiden skrubber du muslinger og blåskjell under kaldt, rennende vann

Vermicelli med muslingsaus

Kast alle muslinger som ikke har åpnet seg. Kast alle som er åpne og ikke lukker seg når du kakker dem mot benken

Spansk torskerett

Surr hvitløken i oljen. Strø salt på fisken, vend den i mel og legg den i kjelen. Hell over vin og fiskekraft