Lam

Lam

Får
Lammelår med ølsaus og nøttesmør

Lammelår med ølsaus og nøttesmør

Ølsausen til dette lammelåret ble først altfor bitter, men det ble ordnet med litt sitronsaft. Det vi ikke spiste til lammelåret brukte vi til å steke fisk i senere i uken
Grillet lammelår

Grillet lammelår

Vi grillet ett helt lammelår på grillen, og resultatet var fantastisk. Vi griller gjerne lammelår minst to ganger hver påske
Lammegryte med rotgrønnsaker og timian

Lammegryte med rotgrønnsaker og timian

1 kg lammebog ellerannet lammekjøtt med beinCa. 1 kg lammebog. Grytemat er høstmat fremfor noe, en gryte som er rik på smak og er varmende på sure høstdager, eller du kan lage denne gryten på lørdag, og du har en nydelig middag klar når du sammen med familien kommer hjem fra søndagsturen
Helstekt lammelår

Helstekt lammelår

Begynn med å marinere lammelåret dagen før du skal steke det. Jeg fulgte Stiansens råd med å steke lammelåret på indirekte varme på utegrillen
Salt lammebog og honningsøt kålrabistappe

Salt lammebog og honningsøt kålrabistappe

Denne lammeretten er nydelig, eller kanskje vi kan si this is bæ-d to the bone. Saltet lammebog fra Haugen Gardsmat i Flåm er en ekte delikatesse, som du blant annet får tak i på Bondens Marked, og nå også på Bondens Butikk på Mathallen i Oslo
Lammegryte med rosmarin

Lammegryte med rosmarin

1 kotelett av lam2 poteter1 gulrotEn dæsj brokkoli2 tomater2 fed hvitløkBittelitt rosmarinNoen ringer med purreløkOlivenolje/meierismørFremgangsmåte

Lam med myntesalsa

Lam er virkelig høstmat for meg. 12 små lammekoteletter (eller fra carreen). 12 små lammekoteletter (eller fra carreen)
Påskelam med orientalsk vri

Påskelam med orientalsk vri

Lørdag var jeg på Bondens marked og kjøpte fersk lammecarrė fra Haugen gardsmat. Vi nærmer oss påske og da er det tid for lam
Langkokt lam på en søt snurr ;-)

Langkokt lam på en søt snurr ;-)

Der serverer de nydelig mat, og deriblant lammeskanker kokt i  øl som de brygger selv + en dasj rødvin og grønnsaker
Godt marinert lam

Godt marinert lam

Siden jeg allerede har sunget min klagesang i dag, så kan jeg nøye meg med å komme med en rask liten oppskrift på lammekoteletter
Lammekoteletter i tomatsaus med stekte potetbåter

Lammekoteletter i tomatsaus med stekte potetbåter

Smakfulle lammekoteletter sammen med tomatsaus og stekte potetbåter kan være en god søndagsmiddag. Server lammekotelettene med tomatsaus og potetbåter

Lammeskanker i tomatsaus

Jeg synes lam er en fantastisk råvare. Denne gangen brunet jeg lammeskankene, og la den i ei ildfast form, sammen med en tomatsaus
Lchf Calamares Frites

Lchf Calamares Frites

Visp sammen et egg med en gaffel, dypp calamaresen i egget og så i det knuste bacongullet. Enkelt, raskt og godt
Ovnsbakt lammelår med pestofylte sjampingjonger

Ovnsbakt lammelår med pestofylte sjampingjonger

Ja årets første lammelår er herved bespist. Lammelår er et av mine favoriter. Lammelåret på 2,1 kilo kjøpte jeg på Rimi til 69. Jeg hadde litt vann (1 liter) i formen lammelåret hadde ligget i, og kokte det opp på en plate
Kylling med blåmuggostsaus

Kylling med blåmuggostsaus

Denne retten er en av mine favoritter, og den gode, kraftige smaken fra blåmuggosten preger hele middagen
Påskelam for den litt late

Påskelam for den litt late

For meg skal påskelammet inneholde rosmarin, hvitløk, lam (selvsagt), aspargesbønner, ovnsbakte tomater, gratinerte poteter og en rødvinssjy
Rødvins-brassert lammeskanke

Rødvins-brassert lammeskanke

Lammeskanke er ikke alltid like lett å finne. Tok så ut lammeknokene, og hadde de inni ovnen på høy varme (evt
Lammestek med søtpotetmos og broccoli

Lammestek med søtpotetmos og broccoli

Lammekjøtt er kjempegodt. Ferdig stekt lammestek. Til 6-8 personer1 lammestek på et par kilomange hvitløkfedd delt i to på langsrosmarinkvistersaltpepperløk i grove biter 1 l kaldt vann ---3 store søtpoteter (kanskje fler)litt fløtesaltpeppersukker---2 broccolihoder deles i mindre buketter og kokes varsomt i lettsaltet vann til al dentetyttebærsyltetøy---Saus

Lammefilet med rotfrukter og kantarellsaus

Nå er det høst, og da er det tid for innekvelder, stearinlys og lam. Til denne middagen kjøpte jeg ytrefilet av lam, kantareller og masse rotfruker, det ble en deilig middag