Laks

Laks
Soyamarinert og lettgrillet SALMA

Soyamarinert og lettgrillet SALMA

Mariner fisken i soyasaus i ca. en 1/2 time. Ha litt olje i en varm panne og la fisken så vidt steke på hver side så den får

Laks med lime og dillsaus

En nydelig laksrett som er kjapp og enkel å tilberede. Legg laksefileten i en ildfast form som er dekket av bakepapir, og dryss på litt salt

Laks i Crème Fraiche saus med basmatiris og bønnesalat

Finest lakseloin fra Lerøy. Laks i Crème Fraiche-saus. Skjær laksefileten opp i serveringsstykker. Jeg valgte å ikke salte laksestykkene da soyasausen inneholder mye salt, men dette er smak og behag

SALMA Cubes Shzechuan

Denne prosessen gir laksen en god, gyllen stekeskorpe samtidig som den forblir rå i kjernen. seg mer som en velsmakende glace rundt laksen

Ovnsbakt laks

I stekeovnen ved ca 200 grade C i ca 8 minutter 600 g salma. 1 hvitløksfedd. 2 ss olivenolje. 1 lime , saft og skall av
Sommerlig og lett ..

Sommerlig og lett ..

Jeg brukte Salma laks som er perfekt til denne retten. Fordel og hell så sausen over laksebitene. Nå begynner laksen og kald-koke i møte med denne sitron- og soyabaserte sausen
Fisk med lilla grønnsaker

Fisk med lilla grønnsaker

Faktisk er det ikke annet enn Salma-laks med poteter, gulrøtter, selleririot, og vårløk, bakt med smør, salt, og pepper
Salma med saus av Hardangersider

Salma med saus av Hardangersider

Rugbrødet er kanalsjef ikke en typisk vestlandsingrediens, men det er så godt sammen med laks at jeg bare måtte

Laks og salat med villris og granateple

Dette er en supersunn hverdagsrett, salatoppskriften er en variant av en salat jeg har fått servert av min gode venninne Hilde, hun bruker grillet kylling til salaten, men det var veldig godt med laks også
Annas laks

Annas laks

I løpet av seks dager har jeg laget Annas laks to ganger. Denne oppskriften er knapt thailandsk, og jeg tror den opprinnelig er laget av noen norske kokker som skulle promotere norsk laks i Asia på et eller annet vis
Laks med kokosmelk i folie

Laks med kokosmelk i folie

I sommer på besøk hos mamma og pappa fikk jeg servert laks i folie med diverse grønnsaker, og jeg har drømt om å spise det igjen side da
Salmalaks

Salmalaks

Ta ut laksen fra ovnen. Steketiden i ovn varierer hvor stor laksefileen er, men mellom 10-20 min. 250 - 300 g Salmalaks belly loin (beregn ca. 180 graderKok opp vann med maldonsalt til både blomkål og brokkoliKrydre salmalaksen med sitronpepper og litt fersk lime/sitronsaft Sett inn i ovnen (laksen)  (midterste rad)Ha blomkålhodet i den ene kjelen sammen med 1 potet som er skrellt. 250 - 300 g Salmalaks
Laks i wok

Laks i wok

(4 porsjoner)700 g filet av laks (uten skinn og bein) i biter1 gul paprika i strimler2 vårløk i skiver2 lime (eller 1 liten sitron) i tynne skiver1 finhakket rød chili uten frø1 dl finhakket koriander3 ss olje1/4 kinakål i strimlersalt og peppersoyasaus og ris som tilbehørVarm oljen i wokpanne og tilsett grønnsakene. Tilsett biter av laks og la dem steke med i 2- 3 minutter
Stekt laks i kokosmelk

Stekt laks i kokosmelk

En lakserett du lager mens risen koker og en riktig god laksevariant med masse smak. Legg laksen til side på et fat,ha litt smør/olje i stekepannen og surr sjalottløk til den er blank, tilsett fenikkel og kokosmelk og red curry paste, kok opp og tilsett fiskebuljong, soyasaus, fish sauce, chili og sukker
Asiatisk laksesymfoni

Asiatisk laksesymfoni

Denne herlige lakseretten fikk jeg tips om fra min søte venninne, Neelu. Server grønnsakene med laksen på toppen, litt mer limesaft om du vil og nyt umiddelbart
Marinert laks

Marinert laks

Marinade av 2ss soyasaus, 1 ss honning, 1 ts cayennepepper og saft av en lime blandes og helles over laksen i en ildfast form