Vi har alltid laget serinakaker etter min kjære bestemors (♥) oppskrift, og her om dagen hadde jeg lyst til å prøve å sunnifisere disse elskbare kakene litt ved å bytte ut noen av ingrediensene med sunnere varianter
Vannkefir og surdeigsbrød av spelt med upasturisert smør, ramsløkpurè og Røros lavpasturisert rømme. Jeg mesker meg med vannkefir, gelatin, upasturiserte oster og smør, og i dag har jeg til og med laget surdeigsbrød
Idag blir det en formkake med bringebær som smaker kjempegodt, smak gjerne til med vaniljeis eller vanilje kesam så blir dette en deilig dessert eller kake til kaffen
Holdbarheten er kortere med hjemmelaget syltetøy (pga ingen kunstige tilsetningsstoffer) så det er en fordel å ikke lage for mye, men smaken er mye bedre enn kjøpe- syltetøyet, og det er helt naturlig, inneholder ingen fargestoffer og helt fri for E-stoffer som er i syltetøyet kjøpt på butikk
muffins med blåbær og bringebær. Smakav sommer. Nå begynner både blåbær, jordbær og bringebær å modnes i skogen, og det er mye godt en kan lage av alt det gode en finner i naturen
Alle ingrediensene kjøres glatt med en stavmikser eller du kan mose de med en morter. Innimellom tenkte jeg å lage noen temadager, hvor jeg har flere dager med samme tema
Start med å steke risen og smak til med krydderet. Det finnes jo uendelig med matretter fra Østen. ) Jeg syns dette er herlige smaker som ikke trenger noe kjøtt, men det kan du selvsagt tilsette om du ønsker
Ha alle ingrediensene i en boller eller foodprosessor, med unntak av vannet. Du kan fylle galetten med nesten hva du vil, jeg syntes steinfrukt som fersken, nektariner og plommer sammen med blåbær er den perfekte kombinasjonen for en sommerpai
Her kommer tredje del medSmakav Østen som for mange er middagens høydepunkt, nemlig desserten. Jeg laget selvsagt noen ekstra av disse som jeg kunne kose meg med senere også
Ferskener karamelliseres i ovnen med smør og ltt brunt sukker på toppen, og med et lite hint av honning og vanilje, som gir en fantastisk aroma og smak
Serveres gjerne sammen med en frisk salat, og gir en utrolig smakav Italia. Etter en to timers lang søndagstur og en time på kjøkkenet smakte det fantastisk med italienskinspirert søndagsmiddag
Bland yoghurt, zest og hvitløksfedd og smak til med sitronsaft. Vi er litt vimsete i valg av tema for kvelden og denne gangen ble det bestemt av førstemann med en klar formening om hva han ønsket å lage
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.