4 min
til skjellene åpner seg. Ta ut skjellene og kok inn væsken til det tykner. Smelt inn smør og ha i skjellene igjen og rør forsiktig rundt. Skru av varmen og dryss over gressløk.
Og av det ble det multe brulee med marinerte multer og lakrisis. Min svigerinne har plukket multer i høst og jeg var så heldig å få en boks til forrige helgs middag
Vi fulgte i all hovedsak oppskriften til Bent Stiansen fra hans veldig fine kokebok "Alene Hjemme", og følger hans oppfordring om at blåskjell kan du variere med så mangt av smaker
Server pinnekjøttet sammen med potetene og kålrotstappe. bjørkepinnene med mandelpoteter. Rødvin til pinnekjøtt bør ha mye friskhet og sødme, samt ikke altfor mye garvestoffer
Jeg er litt svak for å benytte øl i maten, og som kosemat på en fredagskvelden (eller en hvilken som helst annen kveld), er det godt med øldampede blåskjell
Smør aluminiumsfolien med litt olje og legg fiskestykkene ved siden av hverandre på midten. Damp ørretpakken på rist over vann i en fiskekjele eller gryte med lokk i ca
Server pinnekjøtt med ovnsbakte grønnsaker, søtpotetmos og litt ekstra kokekraft. Personlig mener jeg allikevel at øldampet pinnekjøtt på søtpoteter servert med ovnsbakte rødbeter fortjener sin egen lille høytidsstund
Thea synes det var VELDIG stas at det liksom var skattekister og at hun hadde vært med å laget dem, og hun spiste faktisk en god del av fisken (var værre med grønnsakene)
Følg Just another food story på facebook og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.