Som allerede nevnt er den hvite aspargessesongen i gang her i Tyskland. Grønn asparges får man tak i nesten året rundt, men den hvite finnes bare i en kort periode på vårparten, noe som gjør den veldig ekslusiv
Da jeg studerte i Brussel ble jeg en gang med en av mine studievenner hjem på lunsj. Hun bodde sammen med en italiener, og hadde nettopp fått en ladning med hjemmelagde pastasauser fra «svigermor»
Jepp, dette var menyen da jeg lagde middag på påskefjellet. Inspirert fra Maison Mat & Vin (andebryst ble erstattet med andelår, og så lager jeg rotgrønnsakspuréen ørlite grannet annerledes)
Fisk er så utrolig enkelt å lage i disse dager. Og nå er kveita helt fantastisk. Fiske butikkene og de riktig bra supermarkedene bugner over av fersk fisk og ikke minst, kveite
En av de aller dyktigste jeg vet om innen fagområdet mat og helse, er Jens Veiersted. Etter å ha hørt han fortelle om mørheten man oppnår ved langtidssteking av kjøtt, funket min impulsive side omtrent sånn
Jeg elsker asiatiskinspirert mat, og denne gangen er det strimlet biff som står på menyen. Jeg steker den med grønnsaker og en blanding av hoisin- og teriyakisaus, og serverer med nudler
Nå er det snart nyttårsaften, da tenkte jeg at jeg skulle lage en kalkun til familie og gjester. På denne tiden er jo kalkun på tilbud i de fleste butikker, jeg har kjøpt en 5 kilos kalkun på Rema 1000 til 20,- kroner kiloet