Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 20 Oppskrifter
Mine Favoritter
HELSTEKT AND

HELSTEKT AND

HELSTEKT AND. 22. desember 2014. Jeg og Tomas pleier å ha kjærestejulebord hvert år, der vi drar ut å spiser julemat eller lager julemat hjemme
Andelår i toskansk saus

Andelår i toskansk saus

Da jeg studerte i Brussel ble jeg en gang med en av mine studievenner hjem på lunsj. Hun bodde sammen med en italiener, og hadde nettopp fått en ladning med hjemmelagde pastasauser fra «svigermor»
Andelår med rotgrønnsakspuré og appelsinsaus

Andelår med rotgrønnsakspuré og appelsinsaus

Jepp, dette var menyen da jeg lagde middag på påskefjellet. Inspirert fra Maison Mat & Vin (andebryst ble erstattet med andelår, og så lager jeg rotgrønnsakspuréen ørlite grannet annerledes)
"Snickers"ostekake til dessert!

"Snickers"ostekake til dessert!

Sjokoladekrem + peanøttbunn + karamellsaus. =. En slags snickers-ostekake. Dette kaller jeg en skikkelig dessert - nesten uten sukker
Wok med scampi

Wok med scampi

Jeg har vel egentlig aldri prøvd å lage noe med scampi selv før, derfor tenkte jeg at det var på tide
Lørdagsmiddagen er kveite eller torsk.

Lørdagsmiddagen er kveite eller torsk.

Fisk er så utrolig enkelt å lage i disse dager. Og nå er kveita helt fantastisk. Fiske butikkene og de riktig bra supermarkedene bugner over av fersk fisk og ikke minst, kveite
Torskerogn

Torskerogn

Jeg elsker torskerogn. Det høres kanskje rart ut, men jeg har mange gode barndomsminner knyttet til smaken av lettsaltet kokt torskerogn
Kyllingfrikassé ◠‿◠✿

Kyllingfrikassé ◠‿◠✿

mine barndomsår var mor's hønsefrikasse noe av det beste jeg kunne få. For oss som ikke har tid, eller lyst til å koke høne c",)
Filetgodt av Lofotlam

Filetgodt av Lofotlam

Høsten er høysesong for lam og vi kan ikke la høsten gå uten å kose oss med. noen gode middager av lam med godt tilbehør
Langtidsstekt ribbe

Langtidsstekt ribbe

En av de aller dyktigste jeg vet om innen fagområdet mat og helse, er Jens Veiersted. Etter å ha hørt han fortelle om mørheten man oppnår ved langtidssteking av kjøtt, funket min impulsive side omtrent sånn
Strimlet Ytrefillèt Med Hoisin- og Teriyakisaus

Strimlet Ytrefillèt Med Hoisin- og Teriyakisaus

Jeg elsker asiatiskinspirert mat, og denne gangen er det strimlet biff som står på menyen. Jeg steker den med grønnsaker og en blanding av hoisin- og teriyakisaus, og serverer med nudler

Hjortestek

Er kjøttet dypfryst bør det tine langsomt. Kjøttet kan stekes i ovn eller gryte, men blir best stekt i gryte
Kalkun med waldorfsalat og fløtesaus

Kalkun med waldorfsalat og fløtesaus

Nå er det snart nyttårsaften, da tenkte jeg at jeg skulle lage en kalkun til familie og gjester. På denne tiden er jo kalkun på tilbud i de fleste butikker, jeg har kjøpt en 5 kilos kalkun på Rema 1000 til 20,- kroner kiloet

Thanksgiving middag!!!

2 juledag inviterte jeg mine foreldre, bror og kjærast på en aller så liten innflyttings-thanksgiving middag
Lammecarrè Provincale

Lammecarrè Provincale

Jeg ramlet over frossen lammecarrè til en grei pris. Og det er år og dag siden jeg har laget dette. Kunne jo ikke la være å kjøpe en eske