Sammenlignet med rosabloggerne og de store matbloggene er det selvsagt ikke så mye, men ut fra at vi lager mat som har sine begrensninger i forhold til ingredienser, er vi veldig fornøyd
Spaghetti med tomatsaus. Og, lag for all del dobbelt porsjon så har du til et par uker fremover. Skjær løk i skiver og del hvitløken i to - surr i olje til løken er blankTilsett grovhakkede tomater og bland sammen før du tilsetter de hermetiske tomateneTilsett krydder og sukker og la det småkoke i minst en halv time (gjerne opp mot et par timer hvis du begynner tidlig nok)Sil av sausen - ta vare på kraften, den kan du benytte i andre retterSmak til med salt og pepper og kjør sausen med en stavmikser - sil av i et dørslag
Med en boks hakkede plommetomater av god kvalitet (mer umami), kan du ikke mislykkes og du kan bygge sausen ut til mange andre berømte tomatbaserte retter
Tilsett deretter svinekjøttdeig, og stek til den er jevnt brunet. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Tilsett løk, hvitløk og gulrøtter, og stek dem over svak varme under regelmessig omrøring i 5 minutter, til løken er myk. Tilsett pancetta (baconterninger), og stek i 5 minutter. Tilsett sjampinjong, og stek under regelmessig omrøring i ytterligere 2 minutter. Legg i pastaen, kok opp på ny, og kok den i 8 – 10 minutter, til den er myk, men fremdeles gir en viss tyggemotstand. Dryss over resten av parmesanen, og stek formen i stekeovnen i 25 – 30 minutter, eller til retten er gyllenbrun
Disse tomatsaus oppskriftene finnes jo i tusentall, og mange er gode, men denne sverger jeg til. Oppskriften er hentet fra Familiekokeboka til Tom Victor Gausdal & Ole Martin Alfsen
Skjær opp grønnsaker, så de er klare til servering. Klar til servering. Du trenger til 4 pitabrød. Forvarm ovnen til 230 grader,. Skru ned varmen til middels og tilsett alt krydderet og stek videre 5 minutter
Jeg har testet litt tomatsauser i det siste, og ettersom det er litt jobb med det, så er det greit å lage i større porsjoner og fryse ned en base til senere bruk
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.