Mine Favoritter

Mine Favoritter

Mine Favoritter
Tykkelefser

Tykkelefser

Tykkelefser, eller hardinger eller hva det nå heter. Det er ikke så vanskelig som en skulle tro. Denne oppskriften har jeg rett og slett funnet opp selv ved å se på andre oppskrifter og plukke ut og regulere menger på ingrediensene, ekstra morsomt det når resultatet blir så bra

Tykklefse

Før jeg smører dem med sukker, smør og kanel, bløter jeg mine som til vestlandslefse og lar de hvile i plast
Nordlandslefser i stekeovn

Nordlandslefser i stekeovn

14-16 stk avhengig av tykkelse, 1/2 cm, og størrelse, 12-14 cm. Stekeovn 200 grader 8-10 min til lysebrune
Bakerns Tykke Lefser

Bakerns Tykke Lefser

Bakern ivaretar Norsk tradisjonskost med disse lefsene som minner både om klappaskall (Holtålen) og Pjalt (Røros)
Nøttemakroner.

Nøttemakroner.

Da er jeg så smått i gang med julebaksten. Jeg baker ikke syv sorter og vel så det til jul, rett og slett for det blir ikke spist opp
Lefsekling fra Telemark bakt i Bergen....

Lefsekling fra Telemark bakt i Bergen....

Julen omkranser oss med sin lune stillhet,og i førjuls-tiden passer det godt å bake lefse. Denne lefsen var enkel å få til, og kan derfor anbefales
Valentines hjertekake.

Valentines hjertekake.

I dag er det Valentines day og da måtte jeg jo lage kake til min kjære. ). Det var ikke så vanskelig å finne ut hva slags form denne kaken skulle ha, he he