Til kaken. Den som har kaken alle snakker om. Til kremen. Begynn med kaken ta kaffen i en gryte og visp inn kakaoen gi det et lite oppkok(pass på å ikke bruke for høy varme da blir kakaoen bitter) sett blandingen tilside for avkjøling
Italiensk "Gelato alla vaniglia" kalles også av og til for "Gelato di crèma". Blandingen varmes til den tykner såpass at sausen legger seg bak på skjeen som et tynt lag
Sett til lagring i fire måneder – snu på glasset en gang i døgnet. Råd og vink har jeg fått, og jeg har benyttet meg av mormors sett med kokebøker fra sekstitallet, som jeg har arvet
Tilhører du den yngre garde bør du i alle fall også prøve denne. La tankene gå tilbaketil tidligere tider og server denne deilige fruktgrøten til familien
God frokost til late gutter,eller god kveldsmat med varm kakao til. Ha alt i kjøkkenmaskinen,hold igjen litt på hvetemelet,la maskinen gå minst 8 minutter,til deigen samler seg og "løsner" fra bollen. Nå kan du sette deigen til heving, 1/2 - 1 time,alt etter hvor god tid du har. Stek rundstykkene ca 15 minutter på 225*Ha gjerne ovnen på 240* når du setter inn baksten,skru så ned til 225*
Jeg elsker disse få dagene, hvor forventningene feier over meg og det er så mye å se frem til. Ha alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp på lav varme
Tilbredninstid. Tenk først og fremst og tilpassetil egen smak og behag. Det viktigste for å få til den gode smaken er å følge rekkefølgen og være tålmodig
Det var faktisk gøy å sette sammen en liten buffet tilmannen min og meg. Da jeg utslitt besvimte i søvn den siste dagen, lovet jeg meg selv at det skulle bli lenge til jeg stod på kjøkkenet igjen
Det er sikkert berre tøys, men det fører iallfall til at eg et det ganske sjeldan. Alternativet ville vere å servere rømmegraut denne dagen, det får vi ta til neste år
Tilsett svarte oliven og kapers og la det surre i ett par minutter. Tilsett boksen med cherrytomater, soltørkede tomater, vann, basilikum, salt og pepper
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.