Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 13 Oppskrifter
Mine Favoritter
Kalamares, fritert blekksprut

Kalamares, fritert blekksprut

Foto av Anniken Valstad. Breiflabben er stygg den. Kalamares – blekksprut – elsket og hatet. Og jeg skal være den første til å innrømme at jeg brukte tid på å venne meg til den selv – ikke på grunn av smaken, men fordi bildene i hodet seiret over det som lå foran meg på tallerkenen
ÅRETS KALKUNMIDDAG

ÅRETS KALKUNMIDDAG

Alt tilbehøret finner du i oppskriftene mine. DEN MÅ JO VÆRE NOE FOR SEG SELV. SOM EN AV GJESTENE SA, DETTE SLÅR ALLE DE ANDRE JULEMÅLTIDENE SOM FINS
Fantastisk lammelår i stekepose!

Fantastisk lammelår i stekepose!

Enten liker du lam, eller så liker du det ikke. Men for de som digger lam, er det et utall av oppskrifter, men det aller lekreste, og enkleste (foruten fårikål), er å steke det i ovnen
Svinestek med soppsaus og rødkål

Svinestek med soppsaus og rødkål

Denne uken fant jeg tilbud på svinestek (39,- per kilo på Rema1000), så dermed ble det "søndagsmiddag" midt i uken
Kamskjell med lun potetsalat

Kamskjell med lun potetsalat

Foto. Olav Andreas Høvik. Ingredienser. 12 stk kamskjell. olje. salt og pepper. 4 stk poteter. 6 asparges. 2 stk tomat

Tid for SNEGLER!

Tilbake til 2000-tallets Danmark bestemte vi oss for å ha en testomgang med sneglemat forutfor den store dagen for å eliminere eventuelle feil og mangler som følge av vår korte erfaring som chefs d’escargots
Forrett: Kamskjell med soyasmørsaus...

Forrett: Kamskjell med soyasmørsaus...

I dag spurte en av mine kolleger, la oss kalle han "Tom". Jeg har vært så heldig å få begynne på en spennende stilling hos en av Norges største råvareimportører
Bresert Lammestek

Bresert Lammestek

Her er to gode favoritter. Bresert lammestekLammestek er høstens beste søndagsmiddag og familie og venner samles rundt bordet med stor appetitt

Crispy duck

Samboeren min elsker crispy duck. Og det er blitt hans spesialitet hjemme. Når vi er ute og reiser, er det spennende å prøve forskjellige varianter, og ingen er like
Andebryst med sur/søtt tilbehør

Andebryst med sur/søtt tilbehør

Andebryst er enkelt å tilberede bare du passer steketiden slik at de ikke blir tørr og seig. Jeg steker filetene først pent brune på stekepannen, så settes de inn i stekeovnen på ganske lav temperatur
Grillet andebryst

Grillet andebryst

Andebryst er utrolig godt, og egner seg meget godt til grilling. Tid ca 25 minIngredienserAndebrystSaltPepperFørst ble fettet på andebrystet snittet i rutemønster, før vi saltet og pepret
CRISPY DUCK OG WONTON

CRISPY DUCK OG WONTON

Når jeg skal kose meg på restaurant bestiller jeg ofte crispy duck, og det er lettere å lage det hjemme enn du tror