Jul med nye smaker!
Matgleder
Matgleder
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 1-1,5 kg kålrot
  • 1/2 løk i skiver
  • sennep
  • 4 kg aluminiumsfolie
  • 2 spskj sennep (svensk/fransk)
  • 1 egg griljerkavring
  • ½ pk. gjær
  • 2 dl vann,
  • ½ dl. olje
  • 3 ½ dl. rugmel
  • 3 dl hvetemel
  •  
  • ca 2-3 timer) Kålrotstappen er nesten like viktig som kjøttet synes vi. Og denne tror jeg du vil like
  • 200 millioner av til jul
  • 50 g gjær, 5 eggeplommer og
  • 3/4 dl vann
  • 3/4 dl sukker, 1/2 teskje salt, 6 dl mel og
  • 125 g smør
  • 40 min La kjølne og ta ut kaken av formen. Dersom formen har riktig diameter vil kaken få en ”hatt” på toppen. Det hadde dessverre ikke vår. Derfor ble den sylindrisk helt opp.
  • 100 g honning
  • 100 g sukker
  • 75 g hakket, syltet appelsinskall
  • 75 g hakket sukat
  • 8-10 grovhakkede cocktailbær
  • 50 g mel.
  • 1/2 teskje støtt kanel og
  • 1/4 teskje støtt allehånde

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.