I Italia får man bruschetta som en liten forrett mens man venter på middagen, den består av et stykke ristet brød med noe oppå - det kan være veldig forskjellig, alt etter hva man har i huset
Og så har man bruschetta ( [bruˈsketta]), da, som jeg skal dele oppskriften på her. Originalen består av ristet brød med tomat ogspekeskinke, men i min variant har tomaten i seg selv erstattet brødet
Så kast ikke brødet, lag en fantastisk bruschetta. Når du da fyller dette med for eksempel sardiner, tunfisk, kjøtt, kylling, tomat, ost, salat, reker, scampi, urter, andre aromaer og god olivenolje, så forstår en at det blir godt og at mulighetene er store
Selv synes jeg at pesto av basilikum er aller best til denne lille retten her, men det er en smakssak, uansett hvilken pesto du bruker smaker denne kombinasjonen her medpesto, spekeskinke, pasta og valnøtter utrolig godt sammen
Krydre med litt salt og pepper. Surr tilslutt to skiver spekeskinke tett rundt fisken. serverer fiskepinner til barna og litt mer "voksen" smak på fisken til liksom-trønderen og meg selv
En plante med basilikum. Thats it, verdens beste og reneste pesto. Kjør basilikumblader, hvitløk, pinkjekjerner og parmesanost i en foodprosessor mens du tilsetter olivenolje i en tynn stråle
Ramsløk er jo i vinden som aldri før, og i den sammenheng tenkte jeg at jeg skulle ta det jeg hadde igjen etter en ramsløk burger og lage en pestomed litt norske ingredienser (eller nesten iallefall)
Smak til med salt og pepper. En av de vanligste variantene, den genovesiske pestoen, består av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og like deler av ostene parmesan og pecorino
Rør gjennom varmt pasta å tjene, topping med ekstra parmesan og olivenolje, hvis du vil. Sett pinjekjerner, parmesan, hvitløk, olje, grønnkål og sitronsaft i en food prosessor og suse til en pasta
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.