Ølboks kylling med soyaglaze, koriander- og agurk ris og hjemmelaget sweet chili saus
Faren til kongen
Faren til kongen
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Til kylling
  • 1 Hel kylling
  • 1 boks med
  • 1 ss olje
  • 2 ts Salt
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ss fennikelfrø
  • 1/2 ss
  • 1 ss hvitløk pulver
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss soya
  • 1-2 ss honning
  • 1 ts sesamolje
  • 300 gram ris
  • Agurk
  • Koriander
  • Lime
  • 1 hel rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss koriander
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ss sukker
  • 1-2 ss riseddik
  • 1/2 dl vann
  • 2. Ta en ildfast og sett kyllingen over en
  • 3/4 full boks
  • 4. Du kan nå lage chilisausen. Start med å knuse chili, hvitløk, ingefær, koriander og salt til en paste. Dette kan du gjøre for hånd i en morter eller en liten blender som passer til stavmikseren f.eks. Stek dette i pannen med olje til det begynner å lukte friskt og godt. Tilsett så fiskesausen, sukkeret, riseddiken og vannet og la det stå å koke til du har fått ønsket konsistens. Den blir fin og klissete når den er klar.
  • 5. Nå er tiden inne for å sette på risen. Kok denne ferdig og tilsett koriander, agurk, nøtter og skvis lime over. Dette er et perfekt frisk liten saktil å følge den smaksrike sausen og kyllingen.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.