4. Du
kan nå lage chilisausen. Start med å knuse chili, hvitløk, ingefær, koriander og salt til en paste. Dette kan du gjøre for hånd i en morter eller en liten blender som passer til stavmikseren f.eks. Stek dette i pannen med olje til det begynner å lukte friskt og godt. Tilsett så fiskesausen, sukkeret, riseddiken og vannet og la det stå å koke til du har fått ønsket konsistens. Den blir fin og klissete når den er klar.
5. Nå
er tiden inne for å sette på risen. Kok denne ferdig og tilsett koriander, agurk, nøtter og skvis lime over. Dette er et perfekt frisk liten saktil å følge den smaksrike sausen og kyllingen.
Pensle så med litt av barbecue sausen mot slutten av steketiden ( ikke ha denne på før kyllingen er så og si ferdig, hvis ikke så vil den brenne seg pga sukkerinnholdet i sausen) og senk temperaturen til lav og la kylllingen stå til den er ferdig, Pass på at den ikke blir tørr
kitchenkaos | kaos på kjøkkenet – men morro er det!
Til asiatiske retter hører sterk mat medogdermedogså en sweetchilisaus. Sausene som man kjøper i butikken inneholder ekstremt store mengder med sukker og derfor har jeg laget denne fra bunnen
Server med kokt jasminris på siden og litt ekstra thai sweetchili sauce. Det ser ekstra fint ut om du tettpakker et lite glass eller en kaffekopp medrisog snur den over på en tallerken etterpå
eks foccacia brød, rød pesto og babyleaf mix. Serveres med f. Kremet pastasalat medkyllingogsweetchilisaus (3-4 personer). 4 ss Sweetchilisaus. 2 Kyllingfilet (stekes og krydres medkyllingkrydder). 4 ss Sweetchilisaus. 2 Kyllingfilet (stekes og krydres medkyllingkrydder)
Fullkornstortilla(velg en variant med færrest mulig karbohydrater). Nå skal det vel sies at disse "sweetchilisausene" nok aldri vil få et sunnhetsstempel, men vi er ikke fanatiske og en gang i blant spiser vi litt av dette
Populær og næringsrik risrettmedkylling eller kalkun, grønnsaker og i dette tilfelle fullkornsris. Varier med blomkål, spinat, erter, eller brokkoli og i stedet for ris kan du bruke quinoa eller bulgur
Innbakt kyllingmed sursøt saus er fantastisk godt, og enda bedre om du lager det fra bunnen av. Del ananasen i biter og ha kjør halvparten med en stavmikser
Stekt rismedkylling er en klassisk middag som er godt, sunt og enkelt. Kyllingen kommer fra Stange, og er noen hakk bedre enn den «vanlige» kyllingen du får kjøpt i frysedisken eller ferskvaredisken
Skjær chiliog vårløk i ringer og paprika i biter, og hakk koriander. Sausen bidrar til at kyllingen blir herlig karamellisert og nøttene gir en fin krønsj
En enkel, rask og nydelig gryterett medkylling, risog deilig cajun krydder. Når vannet koker tilsetter du risen, rør rundt med en gaffel, skru av platen og ha på lokk
Ha litt smør/olje på stekepannen eller bruk en gryte, surr løken og vårløk til de begynner å bli myke, tilsett rosmarin og hell over creme fraiche, kremfløte og la dette surre sammen et par minutter mens du smaker til med soya, kyllingfond, salt, pepper, gele
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.